İktidarın eşitsizliğinin karşısındayız

Avukatlar, Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde sürdürdükleri Adalet Nöbeti’nin 113’üncüsünü dün kadın örgütlerinin temsilcileriyle tuttu. Avukatların Adalet Nöbeti’ne Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri eşlik etti. Usta tiyatrocular Taner Barlas ve Rutkay Aziz de Adalet Nöbeti’ne destek olmak için adliyeye geldi.

Avukat Selin Nakıpoğlu, “Biz insan, toprak, hava, su için adalet diyenleriz. Biz Gezi yargılanamaz, hepimiz Gezi Parkı’ndaydık, Gezi biziz diyenleriz” dedi ve şunları söyledi: “Malum her nöbetimiz başka başka hukuka aykırı kararların konusu oluyor. Öncelikle Gezi Direnişi’nde omuz omuza olduğumuz tüm dostlarımıza selamlarımızı gönderiyoruz. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği’nin kapatılmasına ilişkin talep kabul edildi ve duruşması 1 Haziran’da gerçekleşti. Avukatlık Kanunu’nda değişiklik öngören tasarı Millet Meclisi Başkanlığı’na sunuldu.”

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Sekreteri Fidan Ataselim, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Gezi’ye katılanlar için ‘sürtük’ ifadesini kullandığını belirterek “Evet biz evinde oturanlar değiliz. Biz eşitsizlik olduğunda sessiz kalanlar değiliz. Ve o siyasi iktidarın her bu haksızlık ve eşitsizlik hamlesinde, baskıcı, otoriter hamlesinde, tutuklama, kapatma hamlesinde sessiz kalmayıp evet o adliye bu adliyeye sürtenleriz. Sürtmek zorunda olanlarız” dedi.

Adalet Nöbeti’nde konuşan Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı kurucusu avukat Canan Arın da şunları söyledi: “İstibdada karşı direnmek, sivil itaatsizlik bir haktır. Ve Türkiye’de bir istibdat söz konusudur. Tek kişi, aklına estiği şekilde ‘ben yaparım oldu’ deyip milyonlarca insanın itirazlarını kale almadan, üstelik ‘inadına yapacağım’ diyerek Türkiye’yi parça parça, milim milim sattı, yerin dibine soktu. Baroları mahvetmek istiyorlar. Kadın cinayetleri korkunç.”