İlaç krizine ilişkin açıklamalarda bulunan Adana Eczacı Odası Mürsel Yalbuzdağ, "Özellikle antibiyotikler, ağrı kesici, ateş düşürücü çocuk şuruplarında yokluk yaşıyoruz" diyerek ilaç yokluğunun ilaç kıtlığına dönüştüğünü ifade etti.

"İlaç yokluğu giderek ilaç kıtlığına dönüşüyor"

Adana Eczacı Odası (ADEO) Başkanı Eczacı Ö. Mürsel Yalbuzdağ, ilaç krizine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bazı ilaçlara erişimin giderek imkânsızlaştığını belirten Yalbuzdağ, yaptığı yazılı açıklamada “Sağlık otoritesi tarafından, taleplerin karşılanmadığı her geçen gün; sıkıntı daha da artacaktır” dedi.

"HALKIN İLACA ERİŞİMİ İMKÂNSIZ HALE GELMEKTEDİR"

Halkın ilaca erişimindeki sıkıntıların acilen giderilmesi gerektiğini belirten Yalbuzdağ, “Ayladır ilaç krizini gündeme getirerek, bir an önce çözüm bulunması için, halkın ilaçsız kalmaması için yoğun çaba gösterdik. Artık halkın ilaca erişimi imkânsız hale gelmektedir. Eczanelerin stoklarında, ecza depolarının stoklarında ilaçlar bulunmamaktadır. Yetkililer 'ilaç sorunu yok' diyerek sorunu görmezden gelemezler. İlaç sıkıntısı inanılmaz boyuta ulaştı, hastalara güç bela bulduğumuz ilaçları verdikten sonra rafımıza koyacak ilaçları bulamamaktayız.”

"Kış aylarında ve hastalıkların arttığı bir dönemde olmamızdan dolayı özellikle antibiyotikler, ağrı kesici, ateş düşürücü çocuk şuruplarında yokluk yaşıyoruz" diyen Yalbuzdağ, şunları ifade etti: "Bizler, hastalarımıza şifa dağıtmak isterken, onlara ilaçlarını temin edememenin sıkıntısını yaşıyoruz. Sorumlusu olmadığımız halde bulunamayan ilaçlar ile ilgili halkımızla karşı karşıya geliyoruz. Sağlık Bakanlığı bir an önce gerekli önlemleri almalıdır, ilaçların bulunabilirliği derhal sağlanmalıdır. Tedbirlerin alınmadığı, düzenlemelerin yapılmasında geç kalınan her dakika, vatandaşların ilaca erişimine engel olmaktadır."