Kağıthane İlçe Milli Eğitim’den okullara gönderilen yazıda idareci, öğretmen ve öğrencilerin sabah namazına katılmaları istendi. Bir dershanenin 7’nci sınıf öğrencileri için hazırladığı kitapta ise cinlerle ilgili sorular soruldu

İlçe Milli Eğitim’den okullara yazı: Öğretmene, öğrenciye namaz talimatı geldi

İstanbul’da Kağıthane Milli Eğitim Müdürlüğü tüm okullara resmi yazı göndererek öğrenci ve öğretmenlerin 7 Ocak Pazar günü sabah namazında buluşmalarını istedi.

Kağıthane ilçe milli eğitim müdürlüğünde şube müdürü olarak görev yapan Yunus Çelik, tüm okullara resmi yazı göndererek, öğretmen, öğrenci ve yöneticilerin 7 Ocak Pazar günü sabah namazına katılmalarını istedi. Yazıda İstanbul il müftüsü ve ilçe kaymakamının da buluşmaya katılacağı belirtildi.

Yazıda şu ifadeler kullanıldı:

“İlçemiz Çeliktepe Aydınlar Camiinde 07.01.2018 Pazar Günü İstanbul Müftümüz Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, İlçe Kaymakamımız Hasan GÖÇ ve gençlerimizin katılımları ile sabah namazı buluşması programı yapılacaktır. Söz konusu programın okulunuzda duyurularak okul idarecileri, öğretmenleri ve öğrencilerin katılımlarının sağlanması hususunda gereğini rica ederim”
Yazının sonunaysa “Sabah Namazı Farzına 07.30’da başlanacaktır. Namaz sonrası ikramda bulunacaktır” notu düşüldü.

***

7’nci sınıfa cin sorusu

Bir yayınevinin Türkiye genelinde dershane öğrencilerine yönelik hazırladığı deneme sınavında “Cinler hangi özellikleri taşır” sorusu soruldu. Yedinci sınıf öğrencilerine yöneltilen soru şöyle: “Cinler hangi özellikleri taşır sorusuna aşağıdaki öğrencilerden hangisi yanlış cevap vermiştir?” Soruya tepki gösteren bir öğretmen soL’a yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bir yedinci sınıf öğrencisi soyut işlemler dönemine tamamen geçememiş durumdadır. Böyle bir sorunun yöneltilmesi pedagojik açıdan hatadır. Bazı öğrenciler, bu konunun okulda işlendiğini, hatta bazı öğretmenlerin korkutarak bu meseleyi anlattığını söylüyorlar. Böyle bir eğitim olmaz. Bilim dışıdır, pedagojinin temel ilkelerine aykırıdır.”