Cumhuriyet gazetesi Başyazarı ve İmtiyaz Sahibi İlhan Selçuk dün bir törenle uğurlandı. Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda

Cumhuriyet gazetesi Başyazarı ve İmtiyaz Sahibi İlhan Selçuk dün bir törenle uğurlandı. Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen törene yurdun birçok ilinden katılım oldu. Selçuk’un cenazesi bugün Nevşehir’de bulunan Hacı Bektaş’ta toprağa verilecek.
Dün İstanbul’daki törenin sunumunu sanatçı Rutkay Aziz yaptı. Aziz, Selçuk’un ‘Japon Gülü’ kitabından bir parça okudu. Daha sonra sahneye çıkan Erdal Erzincan sazıyla bir türkü seslendirdi.
Törene Selçuk’un kız kardeşi Ülfet Ertel ve Turhan Selçuk’un eşi Ruhan Selçuk da katıldı.
Törende Selçuk’un mesai arkadaşları da konuşmalar yaptı. Selçuk anısına bir konuşma yapan Emre Kongar, “O aydınlanmanın ordusuydu, Onun çok şapkası var, filozof ve köşe yazarı şapkası var. Tam bir hümanistti” dedi.
Hikmet Çetinkaya “İlhan Selçuk’a merhaba...” diyerek başladığı konuşmasını “Senin çizdiğin yolda Cumhuriyetçi tüm arkadaşlar devam edeceğiz. Güle güle...” diye bitirdi. Törende, gazete yazarlarından Ali Sirmen, Erdal Atabek’in, Şükran Soner, Alev Coşkun ve Alev Sezer de söz aldı.
Törende piyanist besteci Fazıl Say, İlhan Selçuk için hazırladığı ‘Kara Toprak’ adlı eseri çaldı.
Bu arada Silivri Cezaevinden tutuklu bulunan Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Mustafa Balbay’ın cezaevinden gönderdiği mesaj da okundu. Mesajda “ Dışarıya çıktığımız aman İlhan ağabeyi görecek miyim diye düşünüyordum . Elbet bir gün buluşacağız . Bu böyle yarım kalmayacak “ denildi.
TÖRENE KATILIM YOĞUN
Törene katılanlar arasında; Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç, Yönetim Kurulu üyesi Turgay Olcayto, BirGün Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Aydın, CHP Genel Sekreteri Önder Sav, CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, DSP Başkanı Masum Türker, Profesör Dr. Süheyl Batum, Mustafa Sarıgül, DİSK Başkanı Süleyman Çelebi, Sanatçı Tarık Akan, Kadir İnanır, tiyatrocu Genco Erkal, Işık Yenersu, Piyanist Fazıl Say, Basın İlan Kurumu Genel Başkanı Mehmet Atalay, TSYD eski Başkanı Onur Belge, gazeteci Sedat Ergin, Orhan Birgit, Oral Çalışlar, Uğur Dündar, şair Sait Maden,   Cumhuriyet gazetesi yazarları da vardı.