AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Litvanya'daki NATO Zirvesi'nde Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Türkiye ile Yunanistan arasında çoklu iletişim kanallarının harekete geçirilmesi konusunda mutabakata varıldığı bildirildi.

Kaynak: AA
İlişkilerde yeni dönem: Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile bir araya geldi
Fotoğraf: AA

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi kapsamında, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile görüştü.

Erdoğan'ın, LITEXPO Sergi ve Fuar Merkezi'ndeki görüşmeleri, zirvenin ikinci gününde de devam ett,. 

Erdoğan zirvenin ilk gününde Almanya, İtalya, Fransa, Kanada, İngiltere Başbakanları ile görüşme gerçekleştirdi. Akşam saatlerinde ise ABD Başkanı Biden ile görüştü. 

Zirvenin ikinci gününde ilk olarak İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ve Hollanda Başbakanı Rutte ile görüşen Erdoğan son olarak Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile de bir araya geldi. 

Heyetlerin de katıldığı görüşmede, Erdoğan'a, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç eşlik etti.

İLETİŞİM BAŞKANLIĞI: SONBAHARDA SELANİK'TE TOPLANTI GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Görüşmenin ardından İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Miçotakis'le görüşmesinde Türkiye ile Yunanistan arasında çoklu iletişim kanallarını harekete geçirme konusunda mutabakata varıldı" denildi. 

Bu kapsamda AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi toplantısının sonbaharda Selanik’te düzenlenmesi konusunda anlaştı.

İLİŞKİLERDE YENİ DÖNEM BAŞLAYABİLİR

2019 yılından bu yana oldukça gergin bir dönem geçiren Atina ve Ankara, Türkiye’deki 6 Şubat depremlerinden sonra Yunanistan’ın kurtarma ekipleri ile Türkiye’ye yaptığı insani yardımların ardından yatışmaya başladı.

Türkiye’nin "Yunan adalarındaki silahlanmaların Türkiye’ye tehdit oluşturduğu" iddiasına karşı, Yunanistan’ın "Yunan adalarının Türkiye’den gelecek olası saldırılarına karşı silahlandığı" tez, 2019-2023 yılları arasında Türk-Yunan ilişkilerini çıkmaza sokmuştu.

Erdoğan'ın, Miçotakis’in ABD kongresinde F-16 savaş uçaklarının Türkiye’ye satışına karşı çıkan konuşmasından sonra "Benim için Miçotakis diye biri yok" çıkışı ikili ilişkileri çıkmaza sokmuştu.

Olumsuz iklimin 6 Şubat depremlerinden sonra değişmeye yüz tutmasıyla iki ülke lideri tekrar masaya oturmayı kabul etti.