Ne kadar sürer bilinmez ama gönlü Karadeniz’de olanların uzun zaman sonra ilk kez umutla uyudukları kesin...

İlk kez umut...

SERKAN FİDAN

Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş üçlüsüyle oynadığı son 18 maçı kazanamayan Trabzonspor, şampiyonluk apoletiyle beş yıl sonra şehre dönen Ersun Yanal yönetiminde ilk maçına Türk Telekom Arena’da çıktı. Bordo-Mavililler imza töreninden bir hafta sonra yaptığı basın toplantısında Yanal’ın dediği gibi her maça kazanmak için çıkan ve bitiş düdüğüne kadar bunun için elinden geleni yapan bir takıma dönüşeceklerini gösterdiler.

Trabzon’un Galatasaray’a karşı son deplasman galibiyetini aldığı maçın tek golünü atan Burak’ın ve geçen sezon İstanbul’daki maçta gol atan Olcan’ın yeni takımı Galatasaray ilk yarının başında kurduğu göstermelik baskı sonucu kazanılan serbest vuruşlardan yakalanan cılız pozisyonlardan öteye geçemedi. Konuk takım gereksiz faul yapmayı bıraktıktan sonra hem oyun hem de pozisyon üstünlüğünü ele geçirdi. İlk yarının özellikle son 20 dakikasında önemli fırsatlar da yakaladılarsa da ilk devre golsüz sona erdi.

Salih’in yerine Fatih Atik ile ikinci yarıya başlayan Trabzonspor göstermelik Galatasaray baskısına karşı bu sefer pozisyon da vermedi. 58. dakikada kullanılan köşe atışında arka direkte topla buluşan Cardozo’nun vuruşunu çizgi üzerindeki Yekta elinin de yardımıyla çıkarttı. Pozisyon penaltı mı değil mi tartışmaları arasında Fatih yeniden ceza sahasına kesti ve boş unutulan Medyani topu Muslera’nın ulaşamayacağı köşeye yolladı. Belkalem’in cezası nedeniyle ilk kez stoper oynayan Medjani sadece savunmada değil iki duran topta bulduğu gollerle hücumda da vatandaşının eksikliğini hissettirmedi. Ersun Yanal’a Trabzon camiasının inancı yüksek. Bunun yanı sıra Mehmet Ekici’nin iyi oynamayı alışkanlık haline getirmesi, Bosingwa’nın yeniden Portekiz milli takımına çağrılmasını sağlayan formu, kaleci Fatih’in, Onur’un yokluğunu hissettirmeyen performansı ve geçtiğimiz hafta olduğu gibi yine kalitesine yakışan bir golle Yusuf Erdoğan’ın maçın sonucunu belirlemesi... Ne kadar sürer bilinmez ama gönlü Karadeniz’de olanların uzun zaman sonra ilk kez umutla uyudukları kesin...