AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Emine Erdoğan, Togg'un ilk iki aracını Saray'da teslim aldı. Togg'un seri üretim bantlarından çıkan ilk otomobilinin Erdoğan'a teslim edilmesi ile birlikte, yıl sonuna kadar kullanıcılara teslim edilecek 20 bin araç için de süreç başlamış oldu. Togg'a uygun kredinin mümkün olabileceğini söyleyen Erdoğan, "Kamu bankalarının kredi imkanları müsaittir" dedi.

İlk Togg, Erdoğan’a Saray'da teslim edildi
Fotoğraf: AA

HABER MERKEZİ

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Togg T10X Teslimatı Programı’nda Togg'un ilk iki aracını teslim aldı.

Törene, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, ortaklar adına TOGG Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarciklıoğlu, Tuncay Özilhan, Bülent Aksu, Fuat Tosyalı, Ahmet Nazif Zorlu, yine yönetim kurulu üyeleri olan Kamilhan Süleyman Yazıcı, Osman Yılmaz, Murat Yalçıntaş ile TOGG CEO’su Gürcan Karakaş katıldı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen teslim töreninde Tayyip Erdoğan ve Emine Erdoğan'a 'Anadolu kırmızısı ve Gemlik mavisi' Togg T10X teslim edildi. Araçların teslim töreninde konuşan Erdoğan, "2019 yılında ilk siparişi biz vermiştik. Bugün de ilk akıllı cihazı biz teslim alıyoruz" dedi.

Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: "Bugün milletimizin 60 yıllık hayalinin gerçeğe dönüşmesine tanıklık ediyoruz. 2019 yılında ilk siparişi biz vermiştik. Bugün de ilk akıllı cihazı biz teslim alıyoruz. Bu projeye iftira derecesine varan ithamlarda bulunuldu. Peki ne oldu? Tasarımı yapıldı, fabrikası kuruldu, üretildi ve satışa çıktığı ilk gün Togg sipariş rekorları kırdı. Tüm testleri alnının akıyla vermiş. Elektrikli araç testinden tek seferde geçmiş bir otomobildir. Bu vesileyle tüm babayiğitleri ve projede emeği geçen herkesi bir kez daha tebrik ediyorum."

ilk-togg-erdogan-a-saray-da-teslim-edildi-1146264-1.

"TOGG'A UYGUN KREDİ MÜMKÜN OLABİLİR"

Araçla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yaptığı kısa sürüşün ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Erdoğan, "Kamu bankalarının kredi imkanları müsaittir. Konutlarda bunu nasıl yapıyorsak, otomobilde de bunu yapmak mümkündür" diye konuştu. Erdoğan, şöyle devam etti: "Bizden torpil filan isteyenler var. Dedik; Biz torpil işine pek bakmayız..."

Plakası '34 EE 2071' olan otomobilin ruhsatı Emine Erdoğan adına tescillendi. Gemlik mavisi rengindeki ikinci T10X'in ise Erdoğan’ın makam aracı olacağı öğrenildi.

Üretilen üçüncü Togg, yarın Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'e Bakü'de teslim edilecek.