İmam hatip istemeyen veliler forum düzenliyor

Sahrayıcedit Mahallesi sakinleri bu akşam, TEOG yerine getirilen çember sitemine ilişkin bir toplantı gerçekleştiriyor. Forum şeklinde gerçekleşecek olan etkinlikte mahalle sakinleri, mahallelerinde imam hatip yerine Anadolu lisesi istiyor.

Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’nde yapılan değişiklik milyonlarca öğrencinin ve velinin zaten var olan kaygılarının ve yaşanan belirsizliğin artmasına neden oldu.

2018-2019 Öğretim yılından itibaren uygulanmaya başlanacak yeni ortaöğretime geçiş sisteminde öğrencilerin sınavla yerleşemeyecek % 90‘lık kesimi Ortaöğretim Kayıt Alanına göre yerleşecek. Sistem, oluşturulacak eğitim bölgesinde bulunan 9 okuldan 5 tercih yapan öğrencinin tercih ettiği okullardan birine yerleşmesini öngörüyor. 9 okulun ise üç ayrı okul türünden (Anadolu Lisesi, İmam Hatip Lisesi, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi) üçer tane olarak oluşması planlanıyor. Bunun olması içinse ön koşul okul türlerinin sayısal eşitliği ve dengeli coğrafi dağılımıdır. Ancak mevcut okul sayıları bu durumun imkansızlığını ortaya koymakta.

MEB kamuoyuna sınavsız ve adrese dayalı olarak yerleşecek öğrencilerin 9 okul içerisinden tercih yapmak zorunda olduğunu açıkladı. Ancak MEB öğrenciler ve veliler tarafından yanıt bekleyen temel sorulara dair tatmin edici bir açıklama henüz yapamadı.

imam-hatip-istemeyen-veliler-forum-duzenliyor-451314-1.

Sahrayıcedit Mahallesi de tüm bu cevaplanamayan sorular ve belirsizliklerden etkilenen mahallelerden biri. Mahallelerinde akademik bir Anadolu Lisesi dahi olmayan Mahalle Sakinleri “Sahrayıcedit’liler Anadolu Lisesi istiyor” talebiyle sürdürdükleri mücadelelerine devam ediyor.

Bu mücadele ve talepleri bağlamında Sahrayıcedit Mahalle Sakinleri, Veli-der İstanbul 1 No'lu Şube Girişimi ve Eğitim-Sen İstanbul 2 No’lu Şube'nin ortaklaşmasıyla "Yeni Ortaöğretime Geçiş Sistemi ve Gerçekler, Yeni Sistemin Öğrenciye ve Veliye Maliyeti" konulu sunum / forum düzenliyor.

Forum, 13 Nisan Cuma günü saat 19.30’da Sahrayıcedit Mahallesi 23 Nisan Parkı'nda gerçekleştirilecek.