​İmam hatip isteyenlerle çevrecileri karşı karşıya getirdiler

SERBAY MANSUROĞLU

İstanbul Başakşehir Göçmen Konutları'nda geriye kalan son yeşil alana imam hatip yapılmasını istemeyen halka karşı Başakşehir Belediyesi ve Başakşehir Kız İmam Hatip Okulu Platformu harekete geçti. Dün telefonlara gönderilen mesajda İmam Hatiplilerin yeşil alanda toplanması talep edildi. Onlarca İmam Hatip taraftarı bugün saat 10.00'dan itibaren yeşil alanda toplanmaya başladı.​

'İHTİYAÇ SÖYLENDİĞİ GİBİ DEĞİL'
Söz konusu parkın yeşil alan kalmasını isteyenlerden Aysun Duygu, "Türkiye'nin en büyük imam hatip lisesi 500 metre mesafe uzaklıkta. Çevredeki normal okullar da imam hatibe dönüştürüldü" dedi. "İmam hatip okullarının okul kapasiteleri yüzde 50-60 civarında. İmam hatip ihtiyacı söylendiği gibi değil" diyen Duygu, "Üstelik arsa zengini olan Başakşehir Belediyesi olası bir ihtiyaç için yapmak istediği kız imam hatip lisesine pekala hazineye bağlı arsalar üzerinde de yapabilir. Burası bizim tek yeşil alanımız. Burada son yeşil alanımızı korumaya devam edeceğiz, proje başka bir alana kaydırılsın" diye konuştu.

DÜN DE POLİS SALDIRMIŞTI
Dün sabah, semtte kalan tek yeşil alanı korumak için direnen yurttaşlara Çevik Kuvvet polisleri TOMA, plastik mermi ve gazla saldırmıştı. Çok sayıda yurttaş polis tarafından darp edilirken, saldırı sonrası mahallede direnişlerini sürdüren biri kadın olmak üzere 10 kişi gözaltına alınmıştı.

Polis Başakşehir’de yeşil alanları için direnen yurttaşlara plastik mermilerle saldırdı, 10 kişiyi gözaltına aldı

Başakşehir Göçmen Konutları'nda tek yeşil alanlarını korumak için direnen yurttaşlara polis saldırdı