İstanbul Fatih'teki İsmailağa Camii'nin emekli imamı Bayram Ali Öztürk, na

Fatih'in Kocatepe Mahallesi'ndeki İsmailağa Camii'nde dün sabah namazı sonrası meydana gelen olayın sebebi henüz bilinmiyor. Tanık ifadelerine göre namaz sonrası sohbet sürerken, cemaatın ön sırasında bulunan Mustafa Erdal adlı bir genç, caminin emekli imamı Bayram Ali Öz-türk'e (54) bıçakla saldırdı. Öztürk'ü kalbinden bıçaklayan saldırgan, cemaat tarafından yakalanırken Öztürk ağır yaralı olarak Medical Park Hastanesi'ne kaldırıldı. Öztürk tüm müdahalelere karşın kurtarılamadı. Aynı dakikalarda cinayetin işlendiği camide ise feci bir linç yaşandı. Emekli İmam Öztürk'ün ölümüne yol açan saldırgan Mustafa Erdal, cemaat tarafından ağır şekilde dövülerek öldürüldü.

Adıyaman Kahta doğumlu olduğu öğrenilen Erdal'ın cenazesi Adli Tıp morguna kaldırılırken, emekli İmam Öztürk'ün cenazesi de hastaneden çıkarılarak bir ambulansa konuldu. Bu sırada, hastane bahçesinde bekleyen yakınları ambulansın etrafını sardı. Hastanede bulunan İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'm kalabalığı sakinleştirmesinin ardından, Öztürk'ün cenazesi de Adil Tıp Kurumu morguna götürüldü.

SALDIRGAN TANINMIYOR
Bu arada, olay sırasında camide bulunanlar, Ali Öztürk'ün sabah namazı sonrası dini sohbette, peygamberler ile evliyalara yönelik saldırılara, kötü muamelelere ilişkin konuştuğunu kaydetti. Öztürk'ün yakınları da öldüren kişiyi, cemaatin içerisinden tanıyan olmadığını belirterek, "Emniyetten isteğimiz, saldırının arkasındakileri bulup cezalandırmasıdır. Bu cemaatin kimseyle bir işi yok. Provokasyon olabilir ama biz bu oyunlara gelmeyeceğiz," dedi.

TARTIŞMALAR YAŞANDI
Cenazenin alınması sırasında 150 kişilik grup arasında kısa süreli bir tartışma yaşandı. Tartışma, kamuoyunda "Mahmut Hoca" olarak tanınan Mahmut Ustaosmanoğlu'nun amcasının oğlu Abdullah Ustaosmanoğlu tarafından yatıştırıldı. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ustaosmanoğlu, şunları kaydetti:

"Sabah namazından sonraki sohbet sırasında cemaat içerisinden bir kişi hocayı bıçaklamış. Cemaat de daha fazla bıçak darbesi vurmasını engellemek için saldırganı engellemeye çalışmış. Çıkan kargaşada saldırgan da ölmüş. Olay emniyetin elinde." Aynı camii ile ilgili daha önce de bir olay olduğunu hatırlatan bir gazetecinin "Her iki olay arasında bir bağlantı var mı?" sorusuna ise Ustaosmanoğlu, "Evet daha önce de bir olay yaşanmıştı. Ama görüyorsunuz yerler ve kişiler farklı" yanıtını verdi.

Sözü edilen 1998 yılındaki olayda Mahmut Ustaosmanoğlu'nun damadı ve imam Hızır Ali Muratoğlu, öğrencileri ile sohbet ettiği sırada uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülmüştü.

Cemaat üyeleri TV kameralarına saldırganla ilgili itirafa benzer açıklamalar yaparken polisin AA'ya yaptığı "Saldırgan başını mihraba vura vura kendini öldürmüştür" açıklaması herkesi şaşırttı. Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan bu açıklamayı sormak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nü arayan gazetecilere Müdür Celalettin Cerrah'ın bir açıklama yapacağı bilgisi verildi. Birgün Haber Merkezi