İmamlık yapan ziraat mühendisi, Sağlık İşleri Daire Başkanı oldu

HDP’li Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bedia Özgökçe Ertan’ın İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınarak yerine kayyum atanan Vali Mehmet Emin Bilmez, belediyede çalışan Allahverdi kardeşleri terfi ettirerek yeni görevlere atadı. Daha önce imamlık yapan ziraat mühendisi Adil Allahverdi, Sağlık İşleri Daire Başkanı olarak atandı.

Tarafsız Haber Ajansı'nın haberine göre, İçişleri Bakanlığı kararıyla 19 Ağustos’ta kayyum atanan HDP’li 3 büyükşehir belediyesinden biri olan Van’da belediye içinde yeni görevlendirmeler yapıldı.

Belediyeye kayyum olarak atanan Vali Mehmet Emin Bilmez, göreve başlar başlamaz belediye üst yönetim kadrosunu tümünü değiştirmişti. Vali Bilmez, önceki kayyum döneminde genel sekreter yardımcısı olan Salih Allahverdi’yi yeni görevlendirmeyle genel sekreter vekili yaptı.

Allahverdi’nin kardeşi olan ve 31 Mart seçimlerinde AKP’nin Gevaş Belediye Başkan aday adayı olan Adil Allahverdi ise Sağlık İşleri Daire Başkanı olarak görevlendirildi. Ziraat yüksek mühendisi olan Adil Allahverdi, daha önce imam olarak Diyanet’te görev yaptığı ortaya çıktı.