İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 8 Mart Kadınlar Günü yaklaşırken bu hafta belediyeye bağlı İstihdam Ofisleri’nin kadınlara öncelik sağlandığını açıkladı. İmamoğlu, “Ne kadar çok kadın istihdamı, o kadar mutlu toplum” dedi.

İmamoğlu, 8 Mart haftasında İBB İstihdam Ofisleri'nde kadınlara öncelik sağlandığını duyurdu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 8 Mart Emekçi Kadınlar günü yaklaşırken bu hafta İstihdam Ofisleri’nde iş bulmak isteyen kadınlara öncelik sağlandığını sosyal medya hesabından duyurdu.

İmamoğlu’nun paylaşımı şöyle:

“Ne kadar çok kadın istihdamı o kadar mutlu toplum. On binlerce vatandaşımıza iş bulan İstihdam Ofislerimiz bu hafta 8 Mart dolayısıyla kadınlara öncelik sağladı. Binlerce kadın yeni işlerine başladı. İş ilanlarını takip etmek için; @bio_istanbul”

İmamoğlu’nun paylaşımında yer alan videoda yer alan bilgilere göre: İşveren ile işçiyi buluşturan İstihdam Ofisleri’nde, bin 200 kadının iş bulabilmesi için toplu mülakat yapılıyor ve 13 bölgesel istihdam ofisi hizmet veriyor. Yüz yüze toplu mülakat yapılan İstihdam Ofisi’ne, üniversiteden yeni mezun olmuş kadınlar ve çalışmak isteyen ev içi emekçi kadınlar (ev hanımları) da başvuruyor. İbb Tv’nin aktardığına göre, Enstitü İstanbul İSMEK kursları da iş arayanlara destek oluyor.