İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ders Atölyeleri ve İBB Teknoloji Atölyeleri öğrencileri için düzenlenen mezuniyet törenine katıldı. Burada konuşan İmamoğlu, “Cumhuriyet, Trabzon Akçaabat'ın bir köyünde doğan bir çocuğun İstanbul'da büyükşehir belediye başkanı olabilmesidir. Cumhuriyet, Kasımpaşa'da doğan bir çocuğun Türkiye'de cumhurbaşkanı olabilmesidir” dedi.

Kaynak: DHA
İmamoğlu: Cumhuriyet, Akçaabat’ta doğan bir çocuğun İBB Başkanı olabilmesidir

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Gaziosmanpaşa'da bulunan Halit Kıvanç Şehir Stadı’nda Ders Atölyeleri ve İBB Teknoloji Atölyeleri öğrencileri için düzenlenen mezuniyet törenine katıldı

Törende konuşan İmamoğlu eğitimde eşitlik vurgusu yaparak, "Çocuklarımızın ve gençlerimizin eşit eğitim koşullarına sahip olmaları, aynı zamanda eşit bir biçimde sınavlara hazırlanmalarını sağladığımız takdirde, inanın ekonomik koşullar ne olursa olsun, o çocuklar ve o gençler her daim memleketimizin, devletimizin onlara eşit fırsat sunduğunu her zaman söylerler. Amacımız tam da bu, eşitsizliği ortadan kaldırmak" dedi.

“Cumhuriyetin anlamı nedir biliyor musunuz?” sorusunu soran İmamoğlu sözlerine şöyle devam etti:

“Cumhuriyet, Trabzon Akçaabat'ın bir köyünde doğan bir çocuğun İstanbul'da büyükşehir belediye başkanı olabilmesidir. Cumhuriyet, Kasımpaşa'da doğan bir çocuğun Türkiye'de cumhurbaşkanı olabilmesidir Cumhuriyet, Kasımpaşa da doğan bir çocuğun Türkiye'de cumhurbaşkanı olabilmesidir. Meseleye böyle baktığımız zaman, işte o cumhuriyetin değerlerini koruduğumuz zaman bu ülkenin, bu milletin demokrasisini herkese fırsat verdiğini görürsünüz. Ama bunu sekteye bıraktığınızda ve insanların bu anlamda ortak mücadelenin bir parçası yapmadığınızda işte o zaman memleketin geleceği karanlıkta kalır. Sevgili çocuklar, güzel kızlar, yakışıklı delikanlılar. Sizin emeğinizin karşılık bulacağı bir memleket var etme mücadelesi devam ediyor ve devam edecek. Sizlere layık olma mücadelesi devam ediyor ve devam edecek. Ben bütün mezunlarımızın çocuklarının zihinleri açık olsun. Gençlerimizin bahtı açık olsun. Hak ettikleri okullara yerleşsinler. Hak ettikleri üniversitelerde, hak ettikleri eğitimleri alsınlar. Ve her zaman başarılı olsunlar. Her zaman ülkelerine, memleketlerine, başarılarıyla beraber layık nesiller olsunlar. Fikri hür, vicdanı hür, yani özgür bir biçimde düşünen ve üreten nesiller olsunlar. Sakın çocuklarınızı susturmayın. Sakın gençlerinizi susturmayı onlar düşündükçe üretirler. Onlar tartışabildikçe var olduklarını görürler. İşte biz de buna destek sunan bir belediye olmaya devam edeceğiz.”