İmamoğlu davasına bakan hakim ve savcının AKP’lilerle fotoğraflarına dair haberler hakkında, hakim mehdi Komşul’un talebi üzerine erişim engeli kararı alındı.

İmamoğlu davasının hakim ve savcısının AKP’lilerle fotoğraflarına dair haberlere jet erişim engeli!

HABER MERKEZİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yargılandığı davaya bakan hakim ve savcının AKP’lilerle çekilmiş fotoğraflarına dair haberler hakkında erişim engeli kararı verildi. Karar, davanın hakimi Mehdi Komşul’un talebi üzerine alındı.
Gazeteci Barış Pehlivan, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na hapis cezası ve siyasi yasak kararı verilen davanın hâkimi Mehdi Komşul ve savcısı Furkan Okudan’ın AKP’li isimlerle fotoğraflarını ortaya çıkarmıştı.

Pehlivan’ın Twitter’dan yaptığı paylaşımların haberleştirilmesi ardından Hakim Mehdi Komşul, erişim engeli kararı talep etti.
Komşul’un ‘kişilik haklarına saldırı’ gerekçesiyle ilettiği talebi hakkında İstanbul Anadolu 10. Sulh Ceza Hakimliği tarafından verilen kararda “Talep edenin dilekçeye ekli olarak ibraz olunan ekran görüntüleri ve talebe konu URL adres içeriğinde yer alan paylaşımın talepte bulunanın kişilik haklarını ihlal niteliğinde olduğu paylaşımlarda eleştiri ve yorum sınırının aşılmış olduğu, eleştiri ve yorum yapma özgürlüğünün başkalarına hakarette bulunma hakkını tanımadığı bu sebeple talepte bulunanın kişilik hakkının ihlal edildiği kanaatinin hâkimliğimizde oluştuğu dikkate alınarak talebin kabulüne dair hüküm tesis edilmiştir” dendi.
Kararda, aralarında BirGün, Cumhuriyet, Gazete Duvar, Yeniçağ, KRT ve soL’un da bulunduğu yayınların söz konusu haberlerine erişim engeli getirildi.