İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, İçişleri Bakanlığı'nın İBB'ye yönelik yürüttüğü 'terör' soruşturmasına ilişkin yarın saat 10.00'da bir açıklama yapacağı bildirildi.

İmamoğlu, İBB soruşturmasına ilişkin açıklama yapacak: Ongun, saat verdi
Fotoğraf: Depophotos

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun, İmamoğlu'nun İBB'ye yönelik 'terör' soruşturması hakkında bir açıklama yapacağını bildirdi.

Ongun, İmamoğlu'nun açıklamayı yarın (28 Aralık) saat 10.00'da yapacağı bilgisini verdi.

Ongun,'un sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı: "'Gerçeklerin, bir gün ortaya çıkmak gibi kötü bir huyu vardır.' İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yarın 10.00’da İBB’ye yönelik terör soruşturması hakkında konuşacak. Sosyal medya hesaplarımızdan yayını canlı olarak izleyebilirsiniz."

NE OLMUŞTU?

İçişleri Bakanlığı, İBB'ye bağlı kuruluşlar ve şirketlerinde işbaşı yaptırılan personelden 455'inin PKK/KCK, 80'inin DHKP-C, 20'sinin MLKP, ayrıca bazılarının FETÖ ve diğer örgütlerle iltisaklı/irtibatlı olduğu yönünde ihbar, şikayet ve elde edilen tespitler olduğunu öner sürmüş, konunun soruşturulması için özel teftiş başlatıldığını açıklamıştı. İçişleri Bakanlığınca hazırlanan ilgili tevdi raporu 22 Aralık'ta İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na teslim edilmişti.