İBB Başkanı İmamoğlu, Erdoğan’ın “3 yılı geçti, bu Büyükşehir Belediyesi İstanbul’a bir çivi dahi çakamadı” sözlerine yanıt verdi. İmamoğlu, İstanbul’da yapılan hizmetlerin grafiğini göstererek, “Çivi mi istiyorlar? Açıkçası ben bir çivi göstereyim. Hemen ekranda, bak burada kocaman bir çivi var. Bu, tam 13 nokta 27 kilometre, Ekrem İmamoğlu'nun ortalaması. Yaklaşık 24 kat daha fazla iş üretmişim 4 yılda, Cumhurbaşkanı'nın 4 yılında. Bakın, burada kocaman bir çivi çakmış İmamoğlu var” dedi.

İmamoğlu'ndan 'Bir çivi bile çakmadı' diyen Erdoğan'a yanıt

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştirakleri KİPTAŞ, İstanbul İmar ve BİMTAŞ, ‘İstanbul Yenileniyor’ platformu kapsamında, Bakırköy’ün merkezindeki İş Bankası Mensupları Sitesi’ni yıktı. Çevredeki yurttaşlar yıkım işlemine alkışlarla destek verdi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'İstanbul'a çivi dahi çakamadılar' eleştirisine şöyle yanıt verdi:

“Çivi mi istiyorlar? Açıkçası ben, bir çivi göstereyim hemen ekranlardan. Bak, burada kocaman bir çivi var. Bu tam 13.27 kilometre, Ekrem İmamoğlu'nun ortalaması. Şurada en küçük ortalamayı görüyorsunuz. 4 yılda Sayın Cumhurbaşkanı'nın dört yılından yaklaşık 24 kat daha fazla iş üretmişim."

“4 YILDA 25 YILIN ÜSTÜNE ÇIKMIŞ DURUMDAYIZ”

İmamoğlu, hem yıkım işlemi hem de 4 yılda İBB'deki icraatları hakkında şöyle konuştu:

“KİPTAŞ'ın bizden önceki 25 yılında yaptığı kentsel dönüşüm ya da bu tür risk taşıyan binalardaki bağımsız bölüm sayısının, sadece 4 yılda üstüne çıkmış durumdayız. Yarın Küçükçekmece’de olacağız Başkanımızla. Bir başka belediyelerde yine bu tarz yapılara özenli bir davranış içerisindeyiz. Bir an önce bu yıkımları yapıp, bir an önce de insanlarımızı sağlıklı yapılara kavuşturma arzusundayız. Bu İstanbul'un en temel meselesi.”

“YAKIN ZAMANDA 400’ÜN ÜSTÜNDE BAĞIMSIZ BİRİMİ YIKMIŞ OLACAĞIZ”

Yüzlerce bina ve bağımsız bölümde yaşayan vatandaşlarla görüştüklerini belirten İmamoğlu, “Yakın zamanda yine 400’ün üstünde bağımsız birimi yıkmış olacağız. Ama bu meseleyi biz, istesek de çözemeyiz tek başımıza. Biz burada insanlarımızı teşvik ediyoruz. Bir an önce anlaşın. Çünkü bu aynı zamanda serbest piyasanın işi, aynı zamanda tabii ki müteahhit firmaların işi. Uzlaşın. Biz uzlaşmanın olmadığı, sıkıntı olduğu yerlerde biraz daha teminat gibi davranıp, KİPTAŞ marifetiyle, Büyükşehir Belediyemizin kurumlarının marifetiyle bu yıkımlar yapıyoruz. Bakın, 2 bin 200 bağımsız bölüm ne demek biliyor musunuz? Yani yıkıma tabi tuttuğumuz bu yapıları ve dönüştürdüğümüz yapıları çarptığınızda, yaklaşık 9 bin insan demek. Yani 9-10 bin insanın aslında hayatını teminat altına alıyorsunuz. Deprem yaşadık ve 11 şehrimizdeki bu büyük acıdan sonra gerçekten bu işe hep beraber, milletimizin birinci meselesi diye bakıp, süreci çözüme kavuşturmakla yükümlüyüz. Yeni yapıları yaparken hem kalıcı, dayanıklı hem de önümüzdeki 100 yıla hizmet edecek, daha karakterli, kimlikli yapılarla süreci dönüştürmek de zorundayız. Baktığımız yolculuk bu. Bundan asla vazgeçmeyeceğiz” şeklinde konuştu.  

'ÇİVİ' YANITI

İmamoğlu, gazetecilerden gelen, “Dün, yine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündeminde siz vardınız. ‘İstanbul'a çivi dahi çakamadılar’ cümlesiyle sizi hedef aldı. Ne dersiniz bu açıklamasına” sorusuna ise şu yanıtı verdi: 

“Beni çok imrenerek izlediğini her daim tekrar ettim. Bazen espri de yapıyorum, ‘Heyecanla, imrenerek beni takip ediyor’ diye ama gerçekten bu imrenme duygusunu Sayın Cumhurbaşkanı -inşallah 30 gün sonra da emekli edeceğimiz Sayın Cumhurbaşkanı- gün geçmiyor ki aklını İstanbul'dan alamasın ya da İmamoğlu'nun ismini anamamış olsun. Bahsettiği metro hattı üzerinden, kendi metroyla ilgili ayıplarını kapatma çabası içindeler. İstanbul, ne yazık ki bir metro trajedisi yaşadı."

“24 KAT DAHA FAZLA İŞ ÜRETMİŞİM”

“Şunu da ifade etmek zorundayım. Çivi mi istiyorlar? Açıkçası ben, bir çivi göstereyim hemen ekranlarda. Bak, burada kocaman bir çivi var. Bu tam 13.27 kilometre, Ekrem İmamoğlu'nun ortalaması. Burada da diğer başkanların. Şurada en küçük ortalamayı görüyorsunuz. Yaklaşık 24 kat daha fazla iş üretmişim 4 yılda Sayın Cumhurbaşkanı'nın dört yılından. Bakın ondan önceki Nurettin Sözen Bey, onun yaklaşık 5,5-6 katı ondan önceki 5 yılda üretim yapmış. Onun için bakın burada kocaman bir çivi çakmış, İmamoğlu var hem de 13.27 kilometre yılda metro yaparak. Daha da yolumuz uzun."