İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, YSK Başkanı ve üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla hakkında verilen 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası kararını 'usul ve yasaya aykırı hususlar içermesi nedeniyle' istinafa götüren savcı Furkan Okudan’a ilişkin konuştu. İmamoğlu, "Zaten mahkeme sürecinde bir sürü eksiği, yanlışı olan bir insandan bahsediyoruz. Bu saatten sonra kendisinden doğruyu beklemek hayalcilik olur" açıklamasını yaptı.

İmamoğlu'ndan, hapis cezasını az bulup istinafa götüren savcı hakkında açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Halaskar Yaşam Merkezi temel atma törenine katıldı. Törenin ardından gazetecilerin günedeme ilişkin sorularını yanıtlayan İmamoğlu, hakkında verilen 2 yıl 7 ay 15 günlük hapis cezasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Davanın savcısı Furkan Okudan'ın, kendisine verilen cezayı yetersiz bulduğu için istinafa başvuracağı konusunda konuşan İmamoğlu, "Sayın savcının üst mahkemeye itirazı hususunda… Zaten mahkeme sürecinde de ortaya koyduğu tavır, daha mütaalalar oluşmamışken bir USB üzerinden ortaya koyduğu mütalaasını bilgisayara aktarmasından tutun da bir sürü eksiği, yanlışı olan bir insandan bahsediyoruz. Bu saatten sonra kendisinden doğru beklemek, bu kadar yanlışı yapan, hukuka bu kadar zarar veren, yüce Türk yargısına bu kadar zarar veren anlayıştan doğruyu beklemek hayalcilik olur" dedi.

"BEN BELEDİYE BAŞKANI OLARAK BU YANLIŞI YAPAN SAVCILARIN ÇOCUKLARINA DA HİZMET SUNACAĞIM"

"Ben bu İstanbul’un Belediye Başkanı olarak bu yanlışları yapan savcıların, hâkimlerin bile çoluğuna, çocuğuna hizmetler sunacağım" diyen İmamoğlu, "Güzellikler milletimizle olsun, adalet herkese lazım. Dünden beri birçok şey görüyorum basında, mahkemenin heyetiyle ilgili. Çok enteresan bir durum ama bunlar ilk kez yaşanmıyor ülkemizde. Ben anlıyorum, bugün hedefleri daha büyük. İstanbul onlar için çok büyük kayıp ama biz işimize odaklıyız. Bundan sonra biz kendi yapacaklarımıza ve yüce Türk yargısını hakkıyla teslim edecek olan yargıçlara, hakimlere güvenmek istiyoruz. Onların doğru kararlarıyla bu yapılan büyük yanlışı geri döndürmelerini istiyoruz. Umarım bu duygularımın gerçek olduğu bir ortamda ben de doya doya hak ve hukukun karşılık bulduğu kararı verdikleri için teşekkür edeceğim bir karar gelir" ifalderine yer verdi.

ÖZLEM ZENGİN'E YANIT

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin'in bugün yaptığı, “İBB Başkanı seçildiği günden bu yana Cumhurbaşkanımızla bir korelasyon kurmaya çalışıyor. İmreniyor herhalde" açıklamasına da yanıt veren İmamoğlu, "Bu cümleyi kurmaları bile bize kimin imrendiğini gösteriyor. Benim böyle bir imrenecek tarafım yok. Keşke imrensem… Keşke hem İstanbul’a yaptıkları üzerinden hem de Türkiye’ye yaptıkları üzerinden keşke imrenebilsem. Bunu o kadar isterim ki. Ama nasıl bir kolerasyon kurulduğunu ben ifade etmedim, kendileri konuyu gündeme taşıyorlar, demek ki zihinlerinden bu dönüp duruyor. Her akşam rüyalarına bile girdiğimi düşünüyorum" dedi.

İmamoğlu, karara itiraz edilip edilmediği sorusuna da yanıt vererek "Her şeyin zamanı var. Hukukçularımız takip ediyor, doğru zamanda doğru itirazlar yapılacaktır. Umarım istinaftan da döner." şeklinde konuştu.

SOYLU'YA YANIT: "3-5 AYI KALDI"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “Yargıya saygı duymak lazım. Daha süreçleri olan bir dava. Süreci etkilemeye çalışıyorlar. Bunlardan bir tanesini biz yapsak çarmıha gererlerdi. Buna Bizans oyunu denir” sözlerine de yanıt veren İmamoğlu şunları kaydetti:

“Dün bir arkadaşımın paylaşımından gördüm, ‘Çöpleri bile toplayamıyor’ diye de bir beyanı olmuş aynı konuşmanın içerisinde. Sayın İçişleri Bakanı, büyükşehirlerde çöpleri ilçe belediyelerinin topladığını dahi bilmiyor. Zaten İçişleri Bakanlığı’na başlarken, bu konularda tek bir yönetmelik kitap dahi okumadığını ifade etmişti. Hala okumamaya, ezberden savurmaya devam ediyor. O savrula dursun, biz işimize bakacağız. O da işini iyi yapmaya gayret etsin, şu kalan üç beş ayında.”

"NE DÜŞÜNDÜKLERİNİ DE SÖYLESİNLER"

İmamoğlu, "Mağduriyet yaratıyorlar" eleştirilerine de yanıt verdi. İmamoğlu, "Niçin fikirlerini söylemiyorlar? Kesinleşmemiş de olsa madem onları yaralayan yanları var. Niçin yorum yapmıyorlar? Yorum yapan cesur insanlar var, teşekkür ediyorum. Her iki siyasi partinin içinden beni arayıp üzüntülerini bildiren AK Partili, MHP'li siyasetçiler var. Bu lafı edeceklerine yetkili kurullarından ne düşündüklerini de söylesinler. Mesela hak etmiş miyiz, hak etmemiş miyiz? Merak ediyorum. Ben onlara bu soruyu sorayım. Ona bir cevap versinler, ben de onların yorumlarına o zaman cevap veririm" ifadelerini kaydetti.

NE OLMUŞTU?

İBB Başkanı İmamoğlu'nun davasının savcısı Furkan Okudan'ın, İmamoğlu'na verilen cezayı yetersiz bulduğu için istinafa başvuracağı öğrenildi. Savcı, konuya ilişkin dilekçesinde yıllık izne ayrılacağı gerekçesiyle gerekçeli mahkeme kararının hızlı bir şekilde kendilerine tebliğ edilmesini istedi. İmamoğlu, YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası almıştı.