İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Haydarpaşa ve Sirkeci Garı ihalesinden İBB'nin elenmesini eleştirerek, "Bireysel hukuk üzerinden toplumsal hukuku yok sayarsanız, bu olmaz" dedi

İmamoğlu'ndan İBB'nin ihaleden elenmesine tepki

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), TCDD’nin tarihi Haydarpaşa ve Sirkeci Garı'nın atıl depo sahaları bölgesini kiralamak için açtığı ihalede elendi. İhale eski bir İBB çalışanı da olan Okçular Vakfı'nın kısa süre öncesine kadar genel müdürlüğünü yapan 33 yaşındaki Hüseyin Avni Önder'e ait Hezarfen Danışmalık Limited Şirketi'ne verildi.

Dün iki kez konuyla ilgili açıklama yapan İBB Başkanı bugün de Bolu ziyaretinde süreci değerlendirdi. İmamoglu “İnsanı yok sayan anlayış, hiçbir bölgeyi yönetemez. Bireysel talepler, bireysel hukuk üzerinden toplumsal hukuku yok sayarsanız, bu olmaz” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bolu Belediyesi'ne yapacağı ziyaret öncesinde yol üzerindeki Sapanca'da mola verdi.

İmamoğlu, Sapanca Belediyesi tarafından turizme katkı sağlamak amacıyla geçtiğimiz yıl ihale edilen “Teleferik Projesi”ne tepki göstermek amacıyla nöbet tutan Kırkpınar Hasanpaşa Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi.

Yurttaşların hatırlatması üzerine Haydarpaşa ve Sirkeci garları ihalesinden men edilmelerine bir kez daha tepki gösteren İmamoğlu, “Biz, tamamıyla başarıya odaklanarak ve toplumun sesini dinleyerek, insanların taleplerini alarak yol haritası çizmeye çalışıyoruz. Mesela dün 1000'e yakın muhtarımı toplayıp, ‘Nasıl bir şehirde yaşamak istiyorsunuz' diye bir gün boyunca çalışma yaptık. İnsanı yok sayan anlayış, hiçbir bölgeyi yönetemez. Bireysel talepler, bireysel hukuk üzerinden toplumsal hukuku yok sayarsanız, bu olmaz. Bu insani bir tavır aslında. Bu bizim inancımızda da var. Bir rızalık meselesidir mesela. Basit bir komşuluk rızasıdır” diye konuştu.