İBB Başkanı İmamoğlu, 17 Nisan'da başlayacak ve 48 saat sürecek olan sokağa çıkma yasağına ilişkin İstanbullu yurttaşlara tavsiyelerde bulundu. İmamoğlu açıklamasında belediye çalışmaları hakkında da bilgi verdi

İmamoğlu'ndan İstanbullulara 'sokağa çıkma yasağı' bilgilendirmesi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu sosyal medya hesabından 17 Nisan Cuma akşamı saat 24.00'te başlayacak ve 19 Nisan Pazar akşamı 24.00'e kadar sürecek sokağa çıkma yasağına ilişkin İstanbullu yurttaşları bilgilendirdi.

Koronavirüs salgını kapsamında ilan edilen sokağa çıkma yasağında yurttaşların alması gereken önlemleri sıralayan İmamoğlu, haftasonu ihtiyaç duyulan temel gereksinimleri Cuma gününe kadar temin edilmesini tavsiye etti.

Belediyenin hafta sonu yurttaşlara sunacağı hizmetleri de aktaran İmamoğlu, Hamidiye Su ve İstanbul Halk Ekmek'in sokağa çıkma yasağı boyunca tam kapasite çalışacağını aktardı.

İmamoğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

- 17 Nisan Cuma geceyarısı itibariyle 48 saatlik yeni bir sokağa çıkma yasağı başlıyor. Lütfen temel ihtiyaçlarınız neyse ona göre alışveriş yapınız. Lütfen israftan kaçınınız.

- Yasağın başlamasına 48 saat kaldı. işi son dakikaya bırakmadan, güzel bir zaman planlaması ile 2 günlük temel ihtiyaçlarımızı temin edelim. Lütfen buna özen gösterininiz. Yasağın başlamasına kısa bir süre kalan marketlerde veya manavlarda yoğunluk yaratmayalım. Maskelerimiz daima yüzümüzde olsun. Ellerimizi sık sık yıkamayı ihmal etmeyin.

- Fiziksel mesafe konusunda hassas olalım.

- Maske ve eldiven gibi tıbbi atık sayılan malzemeleri dezenfekte edip bir poşet içerisinde çöplere bırakalım. 48 saatlik evde kalış süresi için lütfen şimdiden aktivite planlaması yapın.

- Evde spor da yapabilirsiniz, Spor AŞ tarafından hazırlanan videolar da sosyal medya hesaplarımızdan sizlere ulaşacak.

- Kitapla dolu bir planınız varsa büyük ilgi gören 200 binden fazla kitabın bulunduğu IstanbulKitapcisi.com adresimizi ziyaret edin. Türkiye'nin her yerinden sipariş verebilirsiniz.

- Belediyenin hizmetleri de aksamadan devam edecek. Alo 153 ile olası sorunlarda arayınız. Psikolojik destek hattında ise uzmanlar hazır bekliyor olacak.

- Halk Ekmek tam kapasite çalışacak. 553 büfemiz hazır olacak. Hamidiye Su da tam kapasite çalışacak.

- Siz evdeyken kentin önemli toplanma alanlarını dezenfekte etmeye devam edeceğiz.

- Yoğun araç ve yaya trafiği olan yerlerde ise altyapı yatırımlarımız devam ediyor.