Eski Ordu Valisi’ne hakaret ettiği iddiasıyla para cezasına çarptırılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, karara itiraz edeceklerini söyledi. İmamoğlu, kendisine Edirnekapı’da tepki gösteren kişi için ise “‘Konuşmak istiyorum’ dediğinde, ‘Konuşalım, bekleyin’ diye cevap verdim. Sonra orada bağırarak şov yapmaya gayret gösterdi” dedi.

İmamoğlu’ndan ‘protesto’ yorumu: Önce konuşmak istedi, sonra şov yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Zeytinburnu’nda katıldığı Abay Kunanbayoğlu Meydanı ve Anıtı’nın açılış töreni öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İmamoğlu, eski Ordu Valisi'ne hakaret ettiği iddiasıyla açılan davada hakkında verilen para cezası kararını adil bulmadığını söyledi. Herkesin hukuka ihtiyacı olduğunu hatırlatan İBB Başkanı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu karara karşıyız. Çünkü hiçbir kusurumuzun olmadığını biliyoruz. Allah hiç kimseyi adil olamayan bir yargılamayla muhatap etmesin. Bence adil olmayan bir yargılamayla karşı karşıya kaldık ama süreci takip edeceğiz. İstinaf aşaması var, daha sonra Yargıtay aşaması var.”

‘MÜNASEBETSİZ BİR OLAY’

İmamoğlu’na, Edirnekapı Şehitliği'nde gerçekleştirilen 18 Mart Çanakkale Şehitlerini anma töreni sırasında, bir kişinin Pervin Buldan paylaşımı üzerinden kendisine gösterdiği tepki de soruldu.

Olayı ‘münasebetsizlik’ olarak tanımlayan İmamoğlu, “Ben, kendisinin önce, ‘Konuşmak istiyorum' dediğinde, ‘Konuşalım, bekleyin’ diye cevap verdim. Sonra orada bağırarak şov yapmaya gayret gösterdi. Ama ben, orada yüzlerce şehit ailesiyle, gazi ailesiyle, gazilerimizle kucaklaştım, dertleştim. Benimle, milli duygular üzerinden kimse bu tarz bir ilişkiye girmeye kalkmasın” ifadelerini kullandı.