İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, temel atma töreninde AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a göndermede bulunarak, "Temelimiz gerçek, beton da gerçek... Sizi aldatacak aklın içinde bulunduğu mekanizmaya asla güvenmeyin" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi
İmamoğlu'ndan temel atma töreninde Erdoğan'a gönderme

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Ekrem İmamoğlu, KİPTAŞ Kentsel Dönüşüm Toplu Temel Atma Töreni'ne katıldı.

Burada açıklamalarda bulunan Ekrem İmamoğlu, yurttaşlara, "13. Cumhurbaşkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun sizlere selamlarını, sevgilerini ve saygılarını getirdim" dedi.

İktidara eleştirilerde bulunan İmamoğlu, "Ranta dayalı yönetim anlayışı, depremin hazırlık konusundaki en büyük engel olduğunu bilmek lazım. Ne yazık ki 20 yılı aşkın sürede bu hükümet bunu kanıtladı. Öncelikleri rant oldu" ifadelerini kullandı.

"ERDOĞAN'A GÖNDERME"

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a göndermede bulunan İmamoğlu, "Temelimiz gerçek, beton da gerçek... Bu beton ve atılacak temel insanlarımıza sıcacık yuvalarını teslim edecek. Hortumdan beton dökülürken demirler horon oynamayacak burada. Demirler burada sapasağlam duracak. Sizi aldatacak aklın içinde bulunduğu bir mekanizmaya asla güvenmeyin. Ya kerhendi, şöyleydi, böyleydi... Küçük detaylarda saklıdır insanların ve süreçlerin kişiliği, metodu, yöntemi... Biz işimizi ciddiye alıyoruz. Neyse doğru onu söylüyoruz." diye konuştu.

MURAT KURUM'UN SÖZLERİ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un sözlerine tepki gösteren İmamoğlu, şunları kaydetti: "Yakın bir zamanda İstanbul'dan milletvekili olunca İstanbul'la ilgili konuşmaya başlayan sevgili Çevre ve Şehircilik Bakanı diyor ki '5 yılda depremle ilgili konuları çözeceğim.' Yahu Allah aşkına 21 yıldır iktidarsınız, son 5 yıl bakansınız. Yani demek istiyor ki 'Benim 5 yıl yaptığım görevde İstanbul'lara o görev süresi heba oldu, bir 5 yıl daha istiyorum!' Vallahi de billahi de işte bu siyaset aklı, insanları kandırma aklı bizim insanımız tarafından kolayca anlaşılacak ve kesinlikle reddedilecek bir akıldır."

MUSTAFA DESTİCİ'YE TEPKİ

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş'ı etnik kökeni üzerinden hedef alan Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici'ye tepki gösteren İmamoğlu, "Boşnak kardeşlerime laf eden aklı da buradan kınıyorum. Sadece Boşnak kardeşlerimden değil, bütün milletimizden özür dilemeli. Bizim bir vatandaşımıza bile hakaret ederek siyaset yapılamaz" ifadelerini kullandı.