İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Son günlerde yurtdışı kaynaklı, Türkiye’ye ve iktidara yönelik aleyhte eleştirileri takip ediyorum. Her seçim öncesi, dozu yüksek bu çıkışlar toplumumuzu rahatsız ettiği gibi fayda sağladığı kişi ve kurumlar da bellidir" açıklamasını yaptı.

İmamoğlu'ndan 'yurtdışı kaynaklı iktidar eleştirileri'ne yorum: Fayda sağladığı kişi ve kurumlar belli

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İsveç'te Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kuran'ı yakmayı hedefleyen bir eyleme izin verilmesine ve The Economist'in AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kapağına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Twitter hesabından yaptığı açıklamada İmamoğlu, "Son günlerde yurtdışı kaynaklı, Türkiye’ye ve iktidara yönelik aleyhte eleştirileri takip ediyorum. Her seçim öncesi, dozu yüksek bu çıkışlar toplumumuzu rahatsız ettiği gibi fayda sağladığı kişi ve kurumlar da bellidir" dedi.

İmamoğlu, "Öte yandan bugün İsveç’te Türk Büyükelçiliği önünde yapılacağı belirtilen eylem de akıl dışıdır. Türkiye’nin tüm İslam ülkeleriyle birlikte bu talihsiz eylemin, gerçekleşmemesi yönünde güçlü irade göstermesi önemlidir" ifadelerini kullandı.