Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş ellerindeki oy oranlarını açıkladı. Buna göre Kemal Kılıçdaroğlu'nun oy oranı yüzde 47,7, Erdoğan'In ise yüzde 45,8. Mansur Yavaş, seçimlerin 2. tura kalma ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi.

Kaynak: Haber Merkezi
İmamoğlu ve Yavaş, kendilerine gelen oy oranlarını açıkladı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş, şu ana kadar 4 kez ortak basın toplantısı düzenledi. Mansur Yavaş, şu ana kadar kendilerine gelen ıslak imzalı tutanakları paylaşırken seçimlerin 2. tura kalma ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi. 

23.35 | İMAMOĞLU VE YAVAŞ 4. KEZ AÇIKLAMA YAPIYOR

Cumhurbaşkanı yardımcısı adayları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş 4. kez kameraların karşısına geçti. İmamoğlu şunları söyledi:

"İktidar sözcüsü Kılıçdaroğlu'nu cumhrubaşkanı dememe alınganlık gösterdi. Bu terif benim inancımla ilgili bir tariftir. Saygıya sıra gelince siz bir seçim bitmeden afişlerle İstanbul'u kazandık dediğiniz için sizin sisteminize güvenmiyoruz. Ama kurumlara güveniyoruz. Bir kuruma güvenmiyoruz o da Anadolu Ajansı. 50.01'de neredeyse yarım saat düştü. Onu da talimat alarak 49'a indirdi diye düşünmeden edemiyorum. Anadolu Ajansı'nın canını bitirdiniz ama onu bile ayağa kaldıracağız. 

"SİSTEME GİRİŞ YAPILMAYAN 7,5 MİLYON OY GÜÇLÜ OLDUĞUMUZ SANDIKLAR"

Sisteme giriş yapılmayan 7,5 milyon oy bizim güçlü olduğumuz sandıklar. Biz kendi verilerimiz üzerine hassasiyetle çalışıyoruz." 

Mansur Yavaş ise şu açıklamalarda bulundu:

"Islak imzalar üzerinden konuşuyoruz. Biraz önce YSK yüzde 50'ler civarında giriş yaptığını söyledi. Çankaya ve Yenimahalle'de yoğun imzalar var. Ankarada 4 bin tane henüz ıslak imzalı belge elimize gelmedi. Size vereceğimiz beyanlar ıslak imzalı tutanaklar üzerinden olursa bir anlam ifade ediyor."

YAVAŞ: SEÇİMLERİN 2. TURA KALMA İHTİMALİ YÜKSEK

"Islak imzalı tutanak oranı yüzde 69,42. Sayın Genel Başkanımızın oy oranı yüzde 47,7, Sayın Erdoğan'ın oyu yüzde 45,8'dir. Seçimlerin 2. tura kalma ihtimali yüksek." 

22.30 | "KILIÇDAROĞLU YÜZDE 49, SAYIN ERDOĞAN YÜZDE 45"

İki isim saat 22.30'da bir açıklama yaptı. Ekrem İmamoğlu ellerindeki verilere göre Kılıçdaroğlu'nun, Erdoğan'ın 4 puan önünde olduğunu duyurdu:

"Elimizdeki veriler Erdoğan'ın oylarının azalacağını açılmayan sandıklarda Kılıçdaroğlu'nun oylarının yükseleceğini net gösteriyor. YSK'dan gelen verileri de biliyoruz. Elimizdeki bir başka veri de ıslak imzalı tutanaklar. Bu kaynağa göre genel başkanımızın oyu yüzde 49, sayın Erdoğan'ın oyu yüzde 45."

Mansur Yavaş ise, seçimlerin 2. tura da kalabileceğini belirterek, "2. tura da kalabilir, biz bütün oyların sayılması ve oylara sahip çıkılması için çaba sarf ediyoruz" dedi. 

21.15 | İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş CHP Genel Merkezi'nde 1 saat içinde 2 ortak basın toplantısı düzenledi. 

İmamoğlu şunları söyledi: 

"AA, bitkisel hayata girdi ve bitkisel hayattan çıkmak için bizim itkşdara gelmemşizi bekliyor. Vatandaşlarımızın asla itibar etmemesini istiyoruz. İstanbul'a veri akışını kesen AA yöneticileri bizim için yok hükmündedir.

AA'ya inancımız yoktur. 2015 haziran seçimlerinde AA ne hikmetse Sayın Erdoğan'ı yüzde 65 ile önde başlatıyor. O seçim yüzde 40 ile bitiyor. Kasım seçimlerinde yüzde 75 ile başlatıp yüzde 49 ile bitiriyor. 2018'de yüzde 67'lerle başlatıp 52 ile bitiriyor. 2019'da ise gücü yetmiyor yine yüksekten başlıyor ama 2 saat sonra ekranlarını kapatıyor.

Bu sonuçlara bakıldığında sayın Kılıçdaroğlu'nun 13. cumhurbaşkanımız olacağını düşünüyoruz. AA'nın ortalama 15-20 puan gerilerde bitirdiğini hatırlarsak bu akşamı varın siz ortaya koyun. 

Sayın Kılıçdaroğlu'nun yüksek çıktığı sandıklara sözde itiraz yapılarak sisteme yüklenmemektedir. Bu da manipülasyonu yükseltiyor. Biz buradayız. Birazdan Millet İttifakı liderleri de burada olacağız. Sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz. Yüzünüz gülümsemeyle baki olsun. Sandık başındaki demokrasi kahramanları işlerine baksın, biz onlara güveniyoruz."

YAVAŞ: ANKARA VE İSTANBUL'DA ÖNDEYİZ

Mansur Yavaş ise şu açıklamalarda bulundu:

"Kendi işlerine gelen sandıkların akışını yapıp bütün milletimizi yanıltıyor. Mahçup da olmuyorlar. Hiçbir güvenilirliği yoktur. AA işlevini yerine getirmiyor. Bizim elimizdeki verilere göre yüzde 23,87'ye varan sonuçlara göre sayın Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu öndedir. AA'nın durumuna düşmek istemiyoruz. Ekrem Başkanımın da söylediği gibi bizi izleyen herkesin moralleri yüksek olsun."

İmamoğlu, "Biz AA'ya toplama çıkarmayı öğreteceğiz bu akşam. Bir süre AA'ya bakmayın" dedi. Mansur Yavaş ise İstanbul ve Ankara'da Kılıçdaroğlu'nun önde olduğunu söylerken sözlerini "Her şey çok güzel olacak" diye bitirdi. 

"SEYRİ ÖNDE TAKİP EDİYORUZ"

21.45 | Yarım saat sonra tekrar basın toplantısı düzenleyen İmamoğlu ve Yavaş, İstanbul'da 2019'daki seçimlerde yaşananlara tekrar değindi. İmamoğlu şöyle konuştu:

"Önümüzde elde ettiğimiz veriler ciddi bir düşüşü bize sergileyen iktidar tablosu sunuyor, bu net. Bu saatten sonra bütün kurumları da sağlıklı verileri açıklamaya davet ediyoruz. Kimsenin halkı aldatmaya hakkı yoktur. Hem YSK verileri üzerinden kendi sandıklarımızı takip ediyoruz. Biz şu anda seyri önde takip ediyoruz. Önde olduğumuz sandıklara yoğun bir itiraz metodu var. Bir an önce sonuçlanması bizim daha sağlıklı şekilde verileri size aktarmamızı sağlayacak."

OY ORANLARINI AÇIKLADI

Mansur Yavaş ise oy oranlarını paylaştı:

"Sayın Genel Başkanımız, yüzde 47,42. Erdoğan yüzde 46,80 oyda, sayın Sinan Oğan 5,33 oyda. Ankara İstanbul ve İzmir'de öndeyiz ve bu sandıklardan henüz çok fazla oy gelmedi bize. Büyük şehirlerden gelen oylarla süreci zamanında tamamlayacağımızı umuyoruz. Büyük kentlerden gelen sonuçlarla ilk turda biteceğini düşünüyoruz."

İmamoğlu, 50'nin sınırına getirdiler bakalım ne yapacaklar? Yüzde 85'e kadar idare edebilirler, sonra küt diye düşecekler. Bu senaryoyu bize yaşattılar. Bizim seçimlerinde yüzde 98'e kadar idare ettirdiler. Kendilerini ne kadar yüksek gösterdiler hatırlayın. Aynı filme devam ediyorlar dedim. Bizi herkes izlesin.