Türkiye'nin gözlem uydusu İMECE'nin fırlatılması hava koşulları nedeniyle 3. kez ertelendi. Ertelemenin ardından Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'a, "Komplo olabilir mi?" diye sordu. Varank, böyle bir şeyin olmayacağını söylerken yaşanan diyalog ekranlara da yansıdı.

Kaynak: Haber Merkezi
İMECE'nin fırlatılması 3. kez ertelendi, canlı yayına Akar'ın 'komplo' sorusu yansıdı
Fotoğraf: AA

Fırlatılması üçüncü kez ertelenen İMECE için tören alanında bulunan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'a "Burada komplo olabilir mi?" diye sordu. 

TÜBİTAK Uzay tarafından geliştirilen Türkiye'nin metre altı çözünürlüğe sahip ilk gözlem uydusu IMECE'nin, iki ertelemenin ardından ABD'nin Kaliforniya eyaletindeki Vandenberg Uzay Kuvvetleri Üssü'nden Space X firmasına ait Falcon 9 roketiyle uzaya fırlatılması programı kuvvetli rüzgar nedeniyle 27 saniye kala bir kez daha ertelendi.

Erteleme kararı sonrası, fırlatma programına katılan Hulusi Akar'ın, Mustafa Varank'a "Burada komplo olabilir mi?" diye sorduğu anlar canlı yayına yansıdı.

Varank, Akar'a yanıt olarak böyle bir şeyin olmayacağını söyledi. 

İMECE Uydusu, fırlatılmasının ardından yörüngedeki testleri tamamlandıktan sonra Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterine dahil olacak.