Sıra Kimde İnisiyatifi 5 aydır tutuklu olan SDP ve TÖP yöneticileri ile Bilim Gelecek ve Red dergisi editör, yazarları için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın oluşturduğu iddianamenin asılsız beyanlar içerdiğini ve yeni tutuklamalara zemin hazırladığını açıkladı.

SERHAT BOZTAŞ  ANKARA

Sıra Kimde İnisiyatifi 5 aydır tutuklu olan SDP ve TÖP yöneticileri ile Bilim Gelecek ve Red dergisi editör, yazarları için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın oluşturduğu iddianamenin asılsız beyanlar içerdiğini ve yeni tutuklamalara zemin hazırladığını açıkladı.
Adalet Bakanlığı Ek Bina önünde bir araya gelen Sıra Kimde İnisiyatifi üyeleri, siyasi partiler ve demokratik kitle örgütlerine BDP Muş Milletvekili Nuri Yaman ve Diyarbakır milletvekili Akın Birdal da destek verdi. Grup adına ÖDP Ankara İl Başkanı Cevat Özdemir ortak açıklamayı gerçekleştirdi.
Özdemir, “2011/48 nolu iddianame asılsız iddialar ve beyanlar içermektedir. Bu iddianame ile SDP, TÖP yöneticileri ve başta Sosyalist Parti’den Mahir Sayın olmak üzere onlarca devrimci, aydın, sosyalist de tutuklama tehdidi altındadır. Bu dava Türkiye sosyalist hareketi için Demokles’in kılıcı gibidir” dedi. Davanın Devrimci Karargâh davası ile ilişkilendirilmek istendiğini fakat somut hiçbir delile dayandırılamadığını belirten Özdemir, Orhan Yılmazkaya’nın bilgisayarında kurtarıldığı iddia edilen iki sayfalık belgenin kanıt olarak gösterildiğini söyledi. Özdemir, iddianamede Ahmet Türk’e yönelik yumruklu saldırıyı protesto etmenin, Newroz’a katılmanın, İMF protestosuna katılmanın Devrimci Karargah örgütüne üyeliğin bir kanıtı olarak görüldüğünü de sözlerine ekledi. Özdemir, SDP ve TÖP yöneticilerinin Demokrasi İçin Birlik Hareketi (DBH) toplantılarına  katılmalarının dahi suç sayılmasını “Hukuk ve mantık ilkelerini hiçe sayan bir tasarruf “ sözleriyle değerlendirdi.
ÇUVALDAN AKP ÇIKACAK
13 ve 15 Nisan 2011’de tüm devrimci, sosyalist, demokrat ve aydınları Beşiktaş Adliyesi'nde görülecek davada bulunmaya çağıran Özdemir sözlerini şöyle sonlandırdı: “Yargı, polis, medya üçgeninde sosyalistlerin birliğine karşı tezgahlanmış, AKP’nin devrimcileri içine sokmaya çalıştığı bu çuvaldan Devrimci Karargah değil AKP komplosu ve faşizmi çıkacaktır. ”

Halkın Günlüğü’ne baskın

HALKIN Günlüğü Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Hıdır Gürz ile Demokratik Haklar Federasyonu üyelerinin evlerine baskın düzenlendi. İstanbul, Adana, Mersin, Antakya'da eşzamanlı olarak yapılan baskında, çok sayıda kişi gözaltına alındı. Gürz, bir haber takibi için bulunduğu Zonguldak'ta sabah saatlerinde gözaltına alındı. Terörle Mücadele Şube polisleri, sabah saatlerinde Gürz'ün misafir olarak kaldığı evi bastı. İstanbul, Adana, Mersin ve Antakya'da da gazete çalışanları ve okurlarıyla Demokratik Hakları Federasyonu üyelerinin evlerine eşzamanlı baskınlar düzenlendi. İstanbul'da yapılan aramalarda, polislerin gazete çalışanlarının özel eşyalarına el koyduğu öğrenildi. Gazi Mahallesi ve Okmeydanı'nda gazete okurlarının evlerine baskın düzenlendi. Gözaltına alınanların Adana'ya götürüleceği öğrenildi.