İMO Ankara Şubesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde AKP’li ve MHP’lilerin oylarıyla engellenen Ankara’nın altyapı yatırımlarının geciktirilmeden hayata geçirilmesini istedi

İMO Ankara Şubesi: Ankara’nın  altyapı yatırımları yine engellendi

BİRGÜN/ANKARA

İMO Ankara Şubesi Yönetim Kurulu, Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nden gerekli yatırımların başlatılabilmesi için istenen borçlanma iznini AKP ve MHP meclis üyelerinin reddetmesi ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Açıklamada, “Ankara halkı yıllardır aksatılmış altyapı yatırımlarının bedelini, yağan her yağmurda maruz kaldığı taşkınlarla geciktirilen içme suyu yatırımları nedeniyle mahkûm bırakıldığı Kızılırmak suyuyla yıllarca ödemiştir. Önümüzdeki süreçte artık geciktirilmemesi gereken yatırımlar arasında yağmur suyu ve kanalizasyon hatlarının tamamen ayrık sistem ile planlandığı BAKAY projesindeki eksikliklerin tamamlanması, arıtma tesislerindeki kapasite artırımlarının planlama çalışmalarında öngörüldüğü şekilde hayata geçirilmesi, İvedik-Bağlıca-Temelli-Polatlı ve Mamak- Altındağ-Çankaya-Gölbaşı su iletim hatlarının yapılması gibi çok önemli projeler bulunmaktadır” denildi.

HAYATA GEÇİRİLMELİDİR

İMO Ankara Şubesi’nin açıklamasında, “Çalışmalarına yeni başlanan Ankara ili İçme Suyu, Yağmur Suyu ve Kanalizasyon Master Planı ile diğer tüm hususlar da dikkate alınarak ilgili yatırımların artık geciktirilmeden hayata geçirilmesi gerekmektedir. Sorumlu tüm kişi, kurum ve kuruluşların bu sorumluluk bilinciyle görevlerini yerine getirmeye çağırıyoruz ve bu sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz” ifadelerine yer verildi.