İmralı heyeti Kandil'e gidecek

40 gündür İmralı Adası'nda bulunan PKK Lideri Abdullah Öcalan ile görüşmelerinin engellendiğini belirten HDP İmralı heyetinin, önümüzdeki günlerde KCK yöneticileri ile görüşmek üzere Kandil'e gideceği belirtildi. KCK yöneticisi Murat Karayılan ise AKP’nin ateşkesi bozduğunu söyleyerek “Her şeyin de bir sınırı var” dedi.

İmralı Adası'nda son olarak 5 Nisan tarihinde Abdullah Öcalan ile görüşen HDP heyetinin adaya gitme başvurusuna yanıt verilmezken, heyetin önümüzdeki günlerde KCK yöneticileri ile son gelişmeleri değerlendirmek için Kandil Dağı'na gideceği belirtildi.


HÜKÜMETTEN YANIT ALINAMIYOR
6 Mayıs günü BirGün’e konuşan ve İmralı’ya gitmelerinin engellendiğini söyleyen HDP Grup Başkan Vekili ve İmralı heyeti üyesi Pervin Buldan dün yaptığı açıklamada da, son olarak 5 Nisan tarihinde Öcalan ile görüştüklerini, görüşme talebinde bulunmalarına rağmen bugüne kadar hükümetten kendilerine ne olumlu ne de olumsuz bir yanıt verilmediğini söyledi. İmralı'ya 40 gündür gidememelerini bir “tecrit” olarak nitelendiren Buldan, bu konuyu da görüşmek üzere önümüzdeki günlerde Kandil'e gideceklerini dile getirdi.

ATEŞKES TEK TARAFLI SÜRÜYOR
Avrupa'da yayımlanan Yeni Özgür Politika Gazetesine konuşan PKK’nin lider isimlerinden KCK yöneticisi Murat Karayılan ise Pervin Buldan’la benzer değerlendirmeler yaparak Abdullah Öcalan'ın yeniden tecride alındığını ifade etti.

“Bu tehlikeli bir girişimdir. Bir aydan fazladır Kürt halk önderi Abdullah Öcalan ile görüşmeler durmuş durumda. İmralı'dan haber alamıyoruz. AKP ateşkesi bozmuştur” diyen Karayılan birçok noktada çatışma zemininin yaratılmaya çalışıldığını vurguladı. ‘Provokasyona mahal vermemek için çabaladıklarını’ belirten Karayılan, “Tek taraflı ateşkesi esas alıyoruz. İmralı'daki tecrit, bizim için savaş gerekçesidir. Biz HPG olarak, önder Apo'nun emrini bekliyoruz ve bu çerçevede tek taraflı ateşkesi sürdürüyoruz. Ancak, herkes bilmeli ki her şeyin de bir sınırı var” şeklinde konuştu.