CHP Sözcüsü Faik Öztrak, CHP’li Muharrem İnce’nin CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile yan yana olduğu sırada çekilen fotoğraftan kendisinin çıkarıldığını söyleyerek CHP’yi eleştirmesine tepki gösterdi. Öztrak, “Bunu bir eleştiri fırsatı olarak görüp partiyi eleştirmeyi doğru bulmuyorum” dedi.

İnce’nin fotoğraf tepkisine CHP’den yanıt geldi



CHP'li Muharrem İnce, gazeteci Bekir Coşkun’un cenazesinde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile yan yana olduğu sırada çekilen fotoğraftan kendisinin çıkarılmasına tepki göstererek, “Çok merak ediyorum. Böyle bir anlayış acaba Cumhurbaşkanlığı seçimi gecesinde kazanmamı istemiş midir, oy vermiş midir? O fotoğrafın kesilmesi talimatını veren kişilere teşekkür ediyorum ben aslında. Partide bölücünün kim olduğunu gösterdikleri için” açıklamasını yapmıştı.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, İnce’nin açıklamalarına şu sözlerle tepki gösterdi:

“Bu kesilmiş bir resim değil, o açıdan çekilmiş bir resim. Videoda ise etrafındaki diğer kimselerin de resimleri ortada. Ben bunu bir eleştiri fırsatı olarak görüp partiyi eleştirmeyi doğru bulmuyorum.”

İNCE NE DEMİŞTİ?

Muharrem İnce, fotoğraf krizinde şu ifadeleri kullanmıştı:

"En son bir değerli gazeteci ağabeyimizin cenazesine gittik. Sayın genel başkan ile yan yanayız. CHP'nin internet sitesinden bir fotoğraf yayınlıyorsun. Cumhurbaşkanı adayı olmuş, 5 dönem milletvekilliği yapmış, gençlik kollarından bu yana hizmet etmiş adamın fotoğrafını kesiyorsun. Bunu sen yapıyorsun. Kendini sen tartıştırıyorsun. Yani fotoğrafta bile beni kesen, acaba cumhurbaşkanlığı seçiminde bana oy vermiş midir? Çok merak ediyorum. Böyle bir anlayış acaba cumhurbaşkanlığı seçimi gecesinde kazanmamı istemiş midir, oy vermiş midir? Hangi yalanları uydurmuştur acaba? O fotoğrafın kesilmesi talimatını veren kişilere teşekkür ediyorum ben aslında. Gerçekten teşekkür ediyorum. Neden biliyor musunuz? Partide bölücünün kim olduğunu gösterdikleri için."