CHP’nin yeni MYK’si ilk kez bir araya geldi. Yeni görevlendirmelerin ele alındığı toplantının ardından konuşan CHP Sözcüsü Öztrak, AKP’nin ilk seçimde yenileceğini, ülkenin ise acil bir anayasal reforma ihtiyaç duyduğunu söyledi. CHP, İnce’nin “müşahitsiz sandıklar” iddiasına karşı “müşahit verileri” için de çalışma yapacak.

İnce’nin iddiaları çürütülecek

POLİTİKA SERVİSİ

37’nci Olağan Kurultayı’nın ardından göreve gelen CHP’nin yeni Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ilk toplantısını gerçekleştirdi. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve MYK üyeleri, parti genel merkezinde bir araya gelerek yeni döneme ilişkin planlamalar yaptı, gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi.

Toplantıda, üye sayısı 16 olarak belirlenen MYK’nin yeni üyeleri ile mevcut Genel Başkan Yardımcıları, kendi görev alanlarına ilişkin kısa sunuş konuşmaları yaptı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun gereksiz tartışmalara girmeden herkesin görevine odaklanmasını istediği kaydedildi. Edinilen bilgiye göre Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanı Adayı olduğu 2018 seçimleri için “Sandıklarda müşahit yoktu” sözlerine karşı bir çalışma yapılmasını istedi.

Kılıçdaroğlu’nun Onursal Adıgüzel’den İnce’nin sözlerinin gerçeği yansıtmadığını kanıtlayacak verileri talep ettiği ifade edildi. Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun toplantıda AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önceki gün kabine toplantısının ardından “buzdolabı” üzerinden yaptığı hesaba da tepki gösterdiği öğrenildi.

MYK toplantısının ardından gündemdeki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, AKP’nin ilk seçimlerde yenileceğini, halkın tek adam rejiminden sandıkta kurtulacağını söyledi.

DEMOKRASİ İÇİN BİRLİK ZAMANI

Ülkenin acil bir Anayasal reforma ihtiyaç duyduğunu kaydeden Öztrak, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Son yerel seçimlerde kazandığımız belediyelerde milletimizin yarısı yaşıyor. Halkın tüm taleplerini karşılamaya çalışıyoruz. Şimdi de milletin derdine derman olmak için tek adama sandıkta son verme yürüyüşümüzü sürdürüyoruz. Zaman, el ele vererek bu hedefe yürüme zamanıdır. Demokrasiden yana olan tüm kurumlar için birlik ve beraberlik zamanıdır.

Türkiye, kendine benzeyen ekonomilerden ayrıştı, kırılgan ekonomiler arasına girdi. Bir de üstüne ucube tek adam rejimi getirildi. Parlamentoyu, yargıyı, medyayı hızla vesayet altına aldılar. Liyakati bitirdiler. Ekonomimiz bir avuç yandaşa hizmet eder oldu.

Sarayın salgın konusunda da planının ne olduğu bilinmiyor. Atılacak adımlarla ilgili bilgi almayı beklerken bunun yerine sarayın kibirlisi çıktı, buzdolabı ve çamaşır makinası satışını anlattı. Bunlar milletten kopmuş ama kimsenin kuşkusu olmasın, millet önüne sandık geldiğinde saray koalisyonuna yerini gösterecektir.

Biz kendi önerilerimizi paylaştık ama dinlemiyorlar. Güveni yeniden tesis etmek istiyorlarsa başta damat olmak üzere ekonomiden anlamayanları görevden almalılar. Güçlü bir Anayasal Reformu açıklamalı ve Meclis’e getirmeliler.”

***

Nazlıaka görevi devraldı

CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı’nda devir teslim töreni gerçekleştirildi. CHP Kadın Kolları Genel Başkanı olarak seçilen Aylin Nazlıaka, görevi önceki dönem Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse’den devraldı.

Hedeflerinin yeni dönemde kadınların öncülüğünde iktidara ulaşmak olduğunu ifade eden Nazlıaka, devir teslim töreninde şunları söyledi:

“Demokrasi ve adalet mücadelesinin öncüsü, Cumhuriyetimizin teminatı kadınlardır. CHP kadın örgütleri olarak bugünden itibaren Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırmak için çıktığımız iktidar yolculuğunda en önde yürüyeceğiz. Hep birlikte mücadele edeceğiz, hep birlikte başaracağız. Kotalar bize dar, rotamız iktidar.”

***


Perşembeyi bekleyin

Yeni parti kurma iddialarıyla gündemde olan CHP’li Muharrem İnce, Ankara’ya gitmek üzere yola çıktı. İnce, “Ankara’ya gidiyorum, perşembe sabahı açıklama yapacağım” dedi.

***

Özkan başdanışmanlık görevine getirildi

CHP’nin 37. Olağan Kurultayı’nda Parti Meclisi dışında kalarak MYK’ya giremeyen Tuncay Özkan başdanışmanlık görevine getirildi.
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu imzasıyla yapılan yazılı açıklamada “CHP adına gerekli çalışmaları yürütmek üzere Kurumsal İletişimden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı olarak görevlendirilmiştir” denildi.