'İncirlik’i kapatmak için neyi bekliyorsunuz?'

Haber Merkezi

ABD Kongresi'ndeki Ermeni Soykırımı kararına tepki gösteren AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, İncirlik Üssü’nü kapatma tehdidinin yankıları sürüyor. Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, İncirlik Üssü’nün kapatılmasını istedi.

“9 yıldır dilimizde tüy bitti. Anadolu'nun ortasında ABD üssü kurmuşlar, ABD her karar aldığında 'bu üssü kapatırız' diyorlar. Kapatmak için Türkiye'nin saldırıya uğraması mı gerekiyor?” diyen Ağbaba, “ABD Türkiye'yi her köşeye sıkıştırdığında ekran karşısına geçip 'İncirlik ve Kürecik' kartlarını ortaya koyuyorlar. Ancak bugüne kadar laftan öteye hiçbir adım atılmadı. Türkiye'yi tehdit eden üsler derhal kapatılmalıdır. Şayet samimiyseniz ABD'nin kararlarını niye bekliyorsunuz?” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Rus Sputnik International'e konuşan bir ABD Savunma Bakanlığı kaynağı, Washington'ın Türkiye'yi S-400, Suriye ve fikir ayrılıklarının bulunduğu başka konularda daha yapıcı politikaya teşvik ederek diyalog kurmaya çalıştığını ifade etti. Kaynak, "Türkiye’deki güçlerimizi NATO müttefikimiz, stratejik partnerimiz olan bu ülkenin korunmasına yardım etmeye, çalışmaya yönelik on yıllardır var olan sorumluluğumuzun sembolü olarak görüyoruz" dedi.