“Indiana Jones” serisinin beşinci ve şimdilik son halkası “Indiana Jones and the Dial of Destiny” filmi dünya prömiyerini Cannes Film Festivali kapsamında 18 Mayıs’ta yapacak.

'Indiana Jones and the Dial of Destiny' dünya prömiyeri Cannes Film Festivali'nde yapacak

Emrah KOLUKISA

76. Kez düzenlenecek Cannes Film Festivali’nde “Indiana Jones” serisinin son halkası “Indiana Jones and the Dial of Destiny” dünya prömiyerini yapacak.

Sinema dünyasının en prestijli etkinliği olarak kabul edilen Cannes Film Festivali yaklaşırken Cannes sahillerinde boy gösterecek yıldız isimler de netleşmeye başladı. Bu yılın flaş filmlerinden biri de “Indiana Jones” serisinin beşinci ve şimdilik son halkası “Indiana Jones and the Dial of Destiny”. Film dünya prömiyerini Cannes Film Festivali kapsamında 18 Mayıs’ta yapacak.

James Mangold’un yönetmenliğini üstlendiği film Cannes’da gösterilen ilk “Indiana Jones” filmi değil. En son 2008 yılında Steven Spielberg imzalı “Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull” Cannes’da izleyiciyle buluşmuştu.

Filmin Cannes’da gösterilmesi şerefine Indiana Jones rolüyle özdeşleşen Harrison Ford için de özel bir saygı etkinliği düzenlenecek.

Harrison Ford’un yanı sıra filmin diğer oyuncuları Phoebe Waller-Bridge, Antonio Banderas, Toby Jones, Ethann Isidore ve Mads Mikkelsen’in de filmin galası için Cannes’a gelip dünyaca ünlü basamaklarda boy göstermesi bekleniyor.