İnfaz yasasına ilişkin düzenlemeyi usul yönünden AYM’ye taşıyan CHP, MYK toplantısında konuyu son kez ele aldı. Düzenlemenin esasına ilişkin itiraz başvurusunun yapılmasını kesin olarak karara bağlayan CHP’nin Sözcüsü Faik Öztrak, "Esastan itiraz başvurusundan vazgeçmemiz söz konusu değildir" dedi

‘İnfaz için AYM’den vazgeçmeyeceğiz’

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) koronavirüs nedeniyle haftalık olağan toplantısını video konferans yöntemiyle gerçekleştirdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlık ettiği toplantıda salgın hastalığın geldiği son durum, ekonomik sorunlar ve TBMM çalışmaları ele alındı.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun toplantıda, iktidarın salgınla ilgili aldığı kararları eleştirdiği öğrenilirken CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "TBMM kapalıyken, AVM’ler neden açılıyor?" sözleriyle iktidarı eleştirdi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın işçilerle bir araya geldiği an ortaya çıkan görüntüye tepki gösteren CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztrak, "Bir tarafta Erdoğan tek başına, araya bir güvenlik şeridi çekmeyi unutmamışlar. Diğer tarafta işçilerimiz, en az 20 metre geride ve balık istifi vaziyetinde. Bu fotoğrafta sosyal mesafe yok ama kibir mesafesi var” dedi.

İnfaz düzenlemesine ilişkin esastan itiraz başvurusundan vazgeçmediklerini de bildiren CHP Sözcüsü Faik Öztrak, MYK toplantısının ardından şu açıklamaları yaptı:

"Saray hükümetinin açıkladığı normalleşme stratejisi kafaları karıştırıyor. AVM’ler açılıyor. Yakın zamanda spor müsabakalarının da yeniden başlatılacağı anlaşılıyor. Bilim Kurulu üyeleri tüm bunlar hakkında endişelerini dile getiren açıklamalar yapıyorlar. Park, bahçe gibi açık alanlar açılmazken, TBMM kapalıyken, AVM’ler neden açılıyor? Biz hariç dünyada birçok ülkenin meclisleri sosyal mesafeye uyarak, dijital platformları kullanarak çalışıyor."

MAAŞ ALAMAYAN ÖĞRETMENLER

"Sayın Erdoğan 20 bin yeni öğretmen ataması yapılacağını müjdelemişti. Kuralar çekildi, atamalar yapıldı, gençlerimiz sevindi ama hala görevlendirmeleri yapılmadı, maaş alamıyorlar. Bu 20 bin genç öğretmenin maaşlarını ne zaman ödemeye başlayacaksınız?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ‘Memleket masası’ önerisi son derece önemlidir. Ama biz kibir hastalığına tutulmuş sarayın bu talebe cevap vereceğini sanmıyoruz. Tüm partilerin bir masa etrafında toplanması ve siyasetin ortak aklının bu memleketin şu an da yaşadığı sorunların çözülmesi için seferber etmesini son derece önemli buluyoruz."

DARBE TARTIŞMASI SUNİ GÜNDEM

Öte yandan Yeniçağ TV’de gündemi değerlendiren Kılıçdaroğlu iktidarın son dönem sıklıkla dile getirdiği darbe iddialarına ilişkin konuştu. Darbe söylentisinin tamamen yapay bir gündem ve sıkışmışlığın getirdiği durum olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Ülkeyi yönetemiyorlar, vatandaş perişan vaziyette. Ne zamanki, CHP iktidara yakındır darbe söylemleri hep olur. Millet İttifakı ile beraber demokratik parlamenter sistemi getireceğiz" ifadelerini kullandı.