Tunceli'nin Hozat ilçesindeki ormanlık alana odun toplamaya gittikleri gün 'terörist' oldukları iddiasıyla özel timlerce vurulan Bülent Karataş'ın arkadaşı....

Tunceli"nin Hozat ilçesindeki ormanlık alana odun toplamaya gittikleri gün "terörist" oldukları iddiasıyla özel timlerce vurulan Bülent Karataş"ın arkadaşı Rıza Çiçek ağır yaralı halde hastanede yatarken hakkında tutuklama kararı verildi. 27 Eylül"de meydana gelen olay sonrasında ağır yaralı olarak Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesi"ne kaldırılan 31 yaşındaki Rıza Çiçek hakkında Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı, Elazığ 1. Sulh Ceza Mahkemesi"nden tutuklanma talebinde bulundu. Mahkeme ise yasadışı örgüte üye olmak ve devletin bölünmez bütünlüğünü bozmak suçundan TCK"nin 302. maddesi gereğince Rıza Çiçek hakkında tutuklama kararı verdi. Bunun üzerine Çiçek, Dicle Üniversitesi Hastanesi"ndeki tutuklular koğuşuna yerleştirilmiş bulunuyor.

AYGÜN "KARAR SKANDAL

Olayın açık bir infaz olduğunu, bu saatten sonra adaletten beklenenin mağdurları korumak ve gerçek suçluları cezalandırmak olması gerektiğini belirten Rıza Çiçek"in avukatı Hüseyin Aygün, son tutuklama kararını "skandal" olarak değerlendirdi.

AYŞEGÜL SAVAŞTA