10 Ekim Ankara Gar Katliamı ile Antep saldırılarını gerçekleştiren IŞİD’cilerle bağlantılı olan militanların, infaz esnasındaki net fotoğrafları ortaya çıktı

İnfazın fotoğrafları da çıktı

ERK ACARER erkacarer@birgun.net @eacarer

Ankara Katliamı ile Antep karakol saldırılarını gerçekleştiren IŞİD’cilerle bağlantılı olan militanların net fotoğrafları ortaya çıktı. IŞİD’ciler; Diyarbakır, Suruç, Ankara, Antep patlamalarında da kilit durumda. Ankara Katliamı’nın planlayıcılarından olduğu bilinen ve kendini Antep’teki evinde patlattığı iddia edilen Yunus Durmaz’ın ağabeyi Ökkeş Durmaz ile Antep’te karakola canlı bomba saldırısı gerçekleştiren İsmail Güneş’in kuzeni Ahmet Güneş, infaz görüntülerine rağmen birkaç ay içinde serbest bırakıldı. Salıverilenler arasında El Kaide üyesi Mustafa Delibaşlar da vardı.

24 Nisan 2014’te Suruç’ta gerçekleştirilen operasyonda, 27 R 4081 plakalı araçla Urfa istikametinden Antep’e doğru gitmekte olan şahıslar operasyon kapsamında çevrildi. O aracın içerisinde, geçen günlerde Emniyet tarafından kendini Antep’te patlattığı açıklanan Yunus Durmaz’ın ağabeyi Ökkeş Durmaz ile yine Antep karakoluna saldıran İsmail Güneş’in kuzeni Ahmet Güneş bulunuyordu. Aracı kullanan ise El Kaide üyeliğinden sabıkalı olan Mustafa Delibaşlar’dı.
Araç içerisinde yapılan incelemede IŞİD’e ait çok sayıda örgütsel doküman bulundu. Sanıklar operasyona maruz kalacaklarını anlayınca yanlarında bulunan dokümanları, çevirmeden önce aracın camından çalılık bir araziye attı. Yapılan aramada bulunanlar, sanıkların IŞİD üyesi olduklarına şüphe bırakmayacak nitelikteydi. Aramada, çalılık alan içerisinde birer adet uç kısmı kırılmış flash bellek, micro SD hafıza kartı ve siyah renkli kar maskesi bulundu. Yine çalılık alanda ele geçirilen HardDisk’e kayıtlı olan video, belge ve dokümanlar aynı zamanda ağır suç niteliği taşıyordu. Sanıklar buna rağmen serbest bırakıldı. İşte o Harddisk’te ve belleklerin içinde olanlar:

İnfaz görüntülerine rağmen…
HardDisk’te korkunç infaz görüntüleri bulunuyordu. Bir kişi dizleri üstüne çökertilmiş bulunuyordu. Ahmet Güneş, orada bulunan 8-10 kişilik bir IŞİD grubuna hitaben konuşma yapıyor. İnfaz edilecek kişinin ‘mürted’ olduğunu söyleyerek, bu infazın içinde bulunan gruba nasip olmasından dolayı şükrediyor. İşlenen amelin kabul edilmesi için dua edildikten sonra konuşmasını bitiriyor. Ardından söz konusu diz çökertilmiş kişiye tekbir getirilerek hep birlikte ateş ediliyor.

IŞİD’in hocası
Güneş’in evinde yapılan aramada da intihar bombacılarına ait görüntülerin olduğu CD’ler bulundu. Güneş’in sık sık yasadışı yollarla rahatça Suriye’ye girip çıktığı anlaşılırken yine HardDisk içinde yer alanlardan, buradaki kamplarda silahlı eğitim aldığı, eğitimlerde AK-47 (Kaleşnikof) marka silah kullanıldığı ve diğer militanların Ahmet Güneş’e ‘Hoca’ diye hitap ettikleri anlaşıldı. İşte tüm bunlara, sanıkların aralarındaki bağlara ve infaz görüntülerine rağmen, Ankara Gar ve Antep karakol saldırılarını gerçekleştirenlerle birinci dereceden akrabalıkları bulunan cezaevindeki IŞİD militanları serbest bırakıldı.