Oxford Üniversitesi ile birlikte geliştirilen AZD1222 aşısının klinik testlerinin 18 yaş ve üstü 250 kişi üzerinde farklı sağlık tesislerinde gerçekleştirileceği bildirildi.

İngiliz ilaç üreticisi, Japonya'da Covid-19 aşısının klinik testlerine başladı

İngiliz ilaç üreticisi AstraZeneca, önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde Japonya'ya tedariği hedeflenen Covid-19 aşısının klinik denemelerine ülkede başlandığını duyurdu.

Henüz kesin tedavi yöntemi bulunmayan Covid-19'a yönelik aşı çalışmalarında yeni bir gelişme yaşandı. İngiliz ilaç üreticisi AstraZeneca, önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde Japonya'ya tedariği hedeflenen Covid-19 aşısının klinik denemelerine ülkede başlandığını duyurdu. Oxford Üniversitesi ile birlikte geliştirilen AZD1222 aşısının klinik testlerinin 18 yaş ve üstü 250 kişi üzerinde farklı sağlık tesislerinde gerçekleştirileceği bildirildi.

ANLAŞMA SAĞLANMIŞTI

Japonya hükümeti geçen ay AstraZeneca ile 120 milyon doz aşının tedariği konusunda anlaşmaya varmış, 30 milyon dozluk ilk partinin önümüzdeki yıl Ocak ve Mart ayları arasında sağlanması hedeflenmişti. Japonya ayrıca ABD'li ilaç devi Pfizer ve Alman ortağı BioNTech ile Haziran ayı sonuna kadar Japonya'ya 120 milyon doz aşı sağlanması konusunda masaya oturmuştu.

Japonya'da Covid-19 nedeniyle şimdiye kadar bin 365 kişi hayatını kaybetmiş, toplam 71 bin 700 kişinin virüsten enfekte olduğu açıklanmıştı. 60 bini aşkın hasta ise virüsü yenerek tedavi gördükleri sağlık kurumlarından taburcu edilmişti.