İngiltere ve Fransa, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınında Avrupa'daki yeni merkezler olurken, geç önlem alan İngiltere'nin, virüsün kıtada en sert vuracağı ülke olması bekleniyor

İngiltere, Avrupa’da koronavirüsün en sert vuracağı ülke olabilir

Avrupa'da virüsten en çok etkilenen İtalya ve İspanya'daki rakamlar umut vaad etse de İngiltere ve Fransa'da ölümler giderek artıyor.

Son 10 günde hastanelerdeki can kayıplarının 439, 786, 938, 881, 980, 917, 737, 717, 778 ve 761 şeklinde gerçekleştiği İngiltere'de, ölü sayısının bir süre daha yüksek seyretmesi bekleniyor. Rakamlara göre İngiltere, virüsün kıtada en sert vuracağı ülke olabilir.

‘CAN KAYBI SAYISI 20 BİNİ BULABİLİR’

İlan edilen can kaybı sayısının 12 bin 868 ve vaka sayısının 98 bin 476 olduğu ülkede, ay sonuna kadar rakamlar sadece hastanelerdeki ölümlerin 20 bine ulaşabileceğini gösteriyor.

Ev ve huzurevlerindeki ölümlerle bu sayının çok daha fazla olduğu değerlendiriliyor. Hükümet, bu yerlerdeki ölümleri hala günlük verilere eklemeyerek sayıları düşük göstermekle eleştiriliyor.

Ayrıca günlük test sayısının az olması nedeniyle gerçek vaka sayılarının da tespit edilenden çok daha yüksek olduğu düşünülüyor.

Hükümetin Sağlık Danışmanı Chris Whitty, salgında tepe noktasına ulaşmış olabileceklerini ancak gelecek günlerde ölü sayılarının yeniden yükselebileceğini söyleyerek temkinli bir tutum sergiliyor.

Hükümet yetkilileri, bu nedenle önlemlerin hafifletilmesi için daha erken olduğunu ve kısmi karantina uygulamasının 5 Mayıs'a kadar uzatılmasını düşünüyor.

'İNGİLTERE CAN KAYBI SAYISINDA İTALYA VE İSPANYA'YI GEÇEBİLİR'

Bu yaklaşım, esasen İngiltere'nin Avrupa'da virüsten en çok etkilenecek ülke olacağına yönelik değerlendirmelerden kaynaklanıyor.

Acil Durumlar Bilimsel Danışma Grubu üyesi Jeremy Farrar, 12 Nisan'da BBC'ye yaptığı açıklamada, İngiltere'nin İtalya ve İspanya'yı can kaybı sayısında geçebileceğini söyledi.

ABD merkezli Sağlık Ölçüm ve Değerlendirme Enstitüsü de (IHME), nisan başında İngiltere'de 60 binden fazla kişinin salgında ölebileceği tahmininde bulundu.

AA