İngiltere Başbakanı Johnson, İran'da düşen ve 176 kişinin ölümüne neden olan Ukrayna Havayolları'na ait uçakla ilgili açıklama yaptı

İngiltere Başbakanı Johnson'dan İran'da düşen yolcu uçağına ilişkin açıklama

Kanada Başbakanı Trudeau'nun, İran'da düşen ve 176 kişinin ölümüne neden olan Ukrayna Havayolları'na ait uçakla ilgili açıklama yapmasının ardından bir açıklama da İngiltere Başbakanı Boris Johnson'dan geldi.

İngiltere Başbakanı Johnson, "Elde ettiğimiz bilgiler Ukrayna uçağının İran tarafından düşürüldüğünü gösteriyor" açıklaması yaptı.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau Ottawa'da yaptığı basın açıkamasında, İran'da düşürülen Ukrayna uçağı için İran'ı işaret etmişti.

Trudeau, "Elimizde Ukrayna uçağını İran'ın düşürdüğüne ilişkin birden fazla kaynaktan gelen istihbarat var. Uçak kazara düşürülmüş de olabilir" demişti.

Ayrıntılar geliyor..

NE OLMUŞTU?

Ukrayna'nın başkenti Kiev'e gitmek üzere Tahran İmam Humeyni Uluslararası Havalimanı'ndan havalanan Boeing 737 tipi yolcu uçağının kısa süre sonra dün yerel saatle 06.18'de teknik arıza nedeniyle düştüğü bildirilmişti. Uçaktaki yolcu ve mürettebattan oluşan 176 kişiden kurtulan olmadı.

cukurda-defineci-avi-540867-1.