İngiltere Başbakanı Boris Johnson, koronavirüsün Hindistan varyantının normalleşme sürecinin 21 Haziran'daki dördüncü ve son aşamasına geçmeyi daha zor hale getirebileceğini belirtti. Johnson, mevcut bulgularla 17 Mayıs Pazartesi günü geçilecek üçüncü aşamayı ertelemeye gerek olmadığını ifade etti.

İngiltere Başbakanı Johnson: Hindistan varyantı normalleşme sürecini olumsuz etkileyebilir

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, koronavirüsün Hindistan varyantının ülkedeki normalleşme sürecini olumsuz etkileyebileceğini söyledi.

Baş tıp danışmanı Prof. Chris Whitty ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Johnson, söz konusu koronavirüs varyantının gece kulüplerinin de açılacağı normalleşme sürecinin 21 Haziran'daki dördüncü ve son aşamasına geçmeyi daha zor hale getirebileceğini belirtti.

BBC Türkçe'nin aktardığı habere göre, dördüncü aşamaya geçmenin imkansız olmadığını vurgulayan Johnson, "Ancak gerçekçi olmalıyız, sekteye uğrama ya da gecikme ihtimali var" diye konuştu.

Bununla birlikte Johnson, mevcut bulgularla 17 Mayıs Pazartesi günü geçilecek üçüncü aşamayı ertelemeye gerek olmadığını da sözlerine ekledi.

ÖNLEMLER 4 AŞAMADA KALDIRILIYOR

İngiltere'de koronavirüs salgınında alınan önlemler 4 aşamada kaldırılıyor.

Bu normalleşme sürecinin dördüncü aşamasına 21 Haziran'da geçilecek. Bu tarihten itibaren ülkede 30 kişiye kadar insanların buluşmasına izin verilecek, temasla ilgili bütün yasal sınırlamalar kaldırılabilecek ve hala kapalı olan, gece kulüpleri gibi sektörler de açılacak.

Üçüncü aşama ise 17 Mayıs'ta yürürlüğe girecek. Bu tarihten itibaren iki farklı aileden kişilerin kapalı mekanlarda buluşmalarına izin verilecek. Sinemalar, oteller açılacak. Konserlerin ve spor müsabakalarının seyircili yapılmasına, sosyal mesafe önlemleri alınarak başlanacak.

Öte yandan ülkede koronavirüse karşı aşılamanın devam ettiğini söyleyen Johnson, 38 yaşındaki kişilerin aşılanmaya başlandığını söyledi.

Johnson, bununla birlikte iki doz arasındaki bekleme süresinin 50 yaş ve üzerindekiler için 12 haftadan sekize indirileceğini de duyurdu.