İngiltere'nin farklı kentlerinde, eğlenmek için gece kulübü veya bara gittiklerinde kendilerine yönelik saldırılar arttığı için kadınlar barları boykot etmeye hazırlanıyor.

İngiltere'de kadınlar artan saldırılar yüzünden barları boykota hazırlanıyor

İngiltere'de bar ve gece kulüplerinde iki ayda kadınların içki bardaklarına uyuşturucu katmak suretiyle 250'den fazla saldırı meydana geldi.

“Artık yeter” diyen İngiliz kadınları, saldırıların artması nedeniyle ülkenin 45 kentinde barları ve gece kulüplerini boykota hazırlanıyor.

Kadınlar, özellikle içki bardaklarına katılan uyuşturucu yoluyla saldırıların artmasını protesto ediyor.

The Guardian gazetesi, eylül başından bu yana 250’den fazla bu tip saldırı meydana geldiğini yazdı.

Bu ayın ortalarında Polis Şefleri Konseyi tarafından yayımlanan bir raporda, barlarda ve gece kulüplerinde bu tür saldırıların patladığı kaydediliyor.

Boykot hareketinin öncülerinden 21 yaşındaki Milly Seaford, The Guardian’a yaptığı açıklamada, “İnsanlar gerçekten bunlardan bıktı” diyor.

Boykot hareketini düzenleyen kadınlar, bu tür sorunların çıkmasında alkol tüketiminin rolüne dikkat çekiyor. Kadınlar, kendilerini güvende hissetmek için, bar ve kulüp sahiplerinden, içeri girerken titizlikle kontrol, bardakların kapakla örtülmesi, personelin eğitimden geçirilmesi gibi etkili önlemler almasını talep ediyor

İskoçya’da birçok üniversitede öğrenci dernekleri, çantaların rastgele aranması, bardakların münferit olarak testten geçirilmesi gibi önlemler tasarlıyor.

Milly Seaford, her şeyden önce sorunla ilgili zihniyet değişikliğine ihtiyaç olduğunu belirtiyor ve kurbanları ihtiyatsızlıkla suçlamak yerine esas suçlulara yönelmek gerektiğini söylüyor.

İMZA KAMPANYASI BAŞLATILDI

Öte yandan gece kulüpleri ve barlara girişte daha iyi arama yapılmasını isteyen kadınlar sosyal medya üzerinden imza kampanyası başlattı.

Bu imza kampanyasına katılanların sayısının 160 bini geçmesi üzerine parlamentoda da konuyla ilgili bir genel tartışma yapılması bekleniyor.