İngiltere İşçi Partisi’nden, göçmenlere yönelik suçlamalara videolu yanıt

Britanya'da ana muhalefetteki İşçi Partisi, 12 Aralık'ta yapılacak olan erken genel seçime kısa süre kala yeni bir reklam filmi yayınladı.

İşçi Partisi reklam filminde son aylarda iktidardaki Muhafazakar Parti'nin sıkça eleştirildiği ulusal sağlık ve eğitim sistemi gibi konulara da göndermede bulunurken, büyük şirketlere verilen vergi muafiyetleri eleştirildi.

Bir politikacıyla onu dinleyen seçmenlerin yer aldığı video, şikayetlerle başlıyor.

Bir kadın, okulların durumu ve yeterli öğretmen olmamasından şikayet ederken, erkek bir seçmen de annesinin ameliyat olması gerektiğini ancak 6 aydır beklediğini söylüyor.

Sosyal konut yardımının yetersizliği de dile getirilirken, politikacı, "Hepinizin kızgın olduğunu biliyorum. Ancak bunun tek bir basit açıklaması var. Tüm bunlar, onun suçu diyerek" kalabalık içindeki Ali isimli birini gösteriyor.

Bunun üzerine ameliyat olmak için 6 aydır bekleyen kadınla, Ali'nin ne gibi bir ilgisinin olduğu sorulunca, "Çünkü o bir göçmen. Ali'den kurtulursak hastanelerde bekleme süresi kısalacaktır. Çünkü daha fazla doktor olacak" diyor.

Ali ise "Aslında ben bir doktorum" diye karşılık veriyor.

Politikacı, kamu hizmetlerindeki kesinti, konut, hastane gibi tüm sorunlar için "Bunun sebebi yeterli paramız olmaması." diyerek eline paraların taştığı bir çantayı alıyor ve tüm kaynakların Ali'ye harcandığını söylüyor.