İngiltere Kraliçesi 2’nci Elizabeth'in torunu Prens Harry ve eşi Sussex Düşesi Meghan Markle, geçtiğimiz günlerde ABD’de yayımlanan ünlü televizyon programı Oprah Winfrey Show’a verdikleri röportajda kraliyet ailesindeki hayatlarını anlattı.

İngiltere, Meghan Markle’ın kraliyete yönelik sözleriyle çalkalanıyor

DIŞ HABERLER SERVİSİ

Meghan Markle ve Prens Harry’nin sarayda yaşadıkları sorunlarla ilgili verdiği röportaj, İngiltere’de büyük yankı uyandırdı. Kraliyet unvanı “Sussex düşesi” olan Markle, sarayda bir kraliyet üyesinin, doğacak çocuğunun ten rengiyle ilgili ‘ırkçı tavırlar sergilediğini’ belirterek sarayla ilgili şeylerin bir peri masalı gibi göründüğünü ancak gerçekte durumun böyle olmadığını ifade etti.

İngiltere Kraliçesi 2’nci Elizabeth'in torunu Prens Harry ve eşi Sussex Düşesi Meghan Markle, geçtiğimiz günlerde ABD’de yayımlanan ünlü televizyon programı Oprah Winfrey Show’a verdikleri röportajda kraliyet ailesindeki hayatlarını anlattı.

Çift, ABD’de yayımlanan röportajda, diğer kraliyet mensuplarıyla ilişkileri, ırkçılık ve yaşadıklarının akıl sağlıklarına etkileriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Meghan Markle, kraliyet ailesine katılmakla ilgili kendisine yöneltilen bir soruya, “İngiltere Kraliyet Ailesi'ne katılmanın ne anlama geldiğini anlamadım ve peri masallarına dayanan algı, gerçeklikten çok farklı” diyerek aileye katılmadan önceki beklentilerinin kendisinde büyük hayal kırıklığı yarattığını belirtti.

‘OĞLUMUN TEN RENGİNİN KOYULUĞUNA İLİŞKİN KAYGILAR VARDI’

Markle, “Hamileliğim sırasında oğlum doğduğunda teninin ne kadar koyu olacağına ilişkin kaygılar ve konuşmalar vardı” diyerek çocuğuna yönelik bazı ırkçı yaklaşımlar olduğunu dile getirdi.

Düşes, bu konuşmaların Prens Harry'yle yapıldığını, eşinin de bunları kendisine aktardığını söyledi. Çift, bu kişinin hangi kraliyet ailesi üyesi olduğunu söylemedi.

Günlerdir İngiliz kamuoyu, saraydaki Markle’nin ırkçılık tartışmalarını ve kraliyetteki ırkçı yorumlarda bulunan kişinin kim olduğunu konuşuyor.

Sunucu Oprah Winfrey, Harry’ye Markle’nın yaşadığı ırkçılıkla ilgili soru sordu ancak Harry, "O konuşmayı hiçbir zaman kimseyle paylaşmayacağım” diyerek olayın gerçek olduğunu kaydetti. Duyduğu sözler karşısında şaşkınlığını anlatan Harry, aileden kimsenin kendilerini korumak için adım atmaması konusunda da incindiğini belirtti.

AİLEYE KATILDIKTAN SONRA ÖZGÜRLÜĞÜMÜ KAYBETMİŞ HİSSETTİM

Markle, Kraliyet Ailesi'ne katıldıktan sonra kendini yalnız ve özgürlüğünü kaybetmiş hissettiğini söyleyerek “Aileye katıldıktan sonra buraya gelinceye kadar pasaportumu, ehliyetimi, anahtarlarımı hiç görmedim. Bunları sonra bana iade ettiler” dedi.

Markle, akıl sağlığının kötüye gittiğini ve “yaşamak istemediği zamanlar olduğunu” söyleyerek “Saray İdaresi’ne gittim ve yardım için başka bir yere gitmem gerektiğini söyledim. 'Daha önce hiç böyle hissetmedim ve bir yerlere gitmem gerekiyor' dedim. Bana gidemeyeceğimi, bunun kraliyet ailesi için iyi olmayacağını söylediler” diye konuştu.

Düşes, önce Kraliyet Ailesi'nin en üst düzey üyelerinden birine sonra da sarayın insan kaynakları departmanına gittiğini ama hiçbir şey yapılmadığını da sözlerine ekledi.

HARRY, HÂLÂ DİANA’NIN MİRASINA SAHİP

Röportajda, çiftin kraliyet görevlerini bırakmalarının ve yurt dışına taşınmalarının ardından korumalarının masraflarının kesilmesi de gündeme geldi.

Prens Harry ailesinin mali olarak desteği kestiğini, ancak annesi Prenses Diana'nın ona bıraktığı mirasa sahip olduğunu kaydetti.

Yurt dışında yaşayan çiftin güvenlik masraflarının hangi ülke tarafından karşılanacağı kamuoyunda tartışma yaratmıştı.

Prens Harry, çiftin güvenlik masraflarını karşılayabilmek için Netflix ve Spotify ile anlaşmalar yaptığını söyledi.

Prens Harry, Kraliyet Ailesi'ndeki üst düzey görevlerinden çekildiğinde babası Prens Charles'ın telefonlarına cevap vermediğini aktardı.

Ünlü çiftin verdiği röportaja dair ilerleyen günlerde kraliyet cephesinden bir açıklama yapması bekleniyor.