Hakkari Derecik’te CHP’den aday olan Suat Yüksel, istifa ederek AKP’ye geçti. CHP Hakkari İl Başkanlığı açıklama yaptı: İnsan kaçakçılığından hapis yattığı için ihraç edilmek üzere disipline vermiştik. CHP Hakkari İl Başkanlığı, Derecik ilçesi Belediye Başkan adayı Suat Yüksel’in partilerinden istifa ederek, AKP’ye geçmesiyle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada Yüksel’in insan kaçakçılığından hapis yattığı için ihraç edilmek […]

İnsan kaçakçılığından hapis yatan aday AKP’ye geçti

Hakkari Derecik’te CHP’den aday olan Suat Yüksel, istifa ederek AKP’ye geçti. CHP Hakkari İl Başkanlığı açıklama yaptı: İnsan kaçakçılığından hapis yattığı için ihraç edilmek üzere disipline vermiştik.

CHP Hakkari İl Başkanlığı, Derecik ilçesi Belediye Başkan adayı Suat Yüksel’in partilerinden istifa ederek, AKP’ye geçmesiyle ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada Yüksel’in insan kaçakçılığından hapis yattığı için ihraç edilmek üzere disipline verildiği belirtildi. CHP ayrıca, AKP Hakkari Milletvekili Husret Dinç ve AKP yöneticilerinin istifa eden Yüksel’e, maddi yardım taahhüdünde bulundukları ileri sürüldü.

CHP Hakkari İl Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Adaylaştırma sürecinde, partimize Derecik ilçemizden tek bir başvuru olmuştur. Suat Yüksel isimli vatandaşımız üye yapılmış ve adaylığı için yasal süreç başlatılmıştır. Kendisinin kaçakçılık ve insan kaçakçılığı suçlarından 6 ay hapis yattığı öğrenildikten sonra, hakkında partimizden ihraç süreci başlatılmıştır. Suat Yüksel, bu süreçte istifa etmek suretiyle adaylıktan çekilmiştir. Takip eden süreçte Suat Yüksel’in AKP yöneticileri ile ilişkileri ve partimizden adaylık girişiminin bir kurgu olduğu ortaya çıkmış ve istifa sürecinde de başta Milletvekili Husret Dinç olmak üzere AK Parti yöneticileri, kendisine maddi yardım taahhüdünde bulunduklarını itiraf etmiştir. Ayrıca, bu kurgunun bir parçası olarak Millet İttifakı ve bağımsız aday Kasım Demir’e ağır hakaretlerle saldırmıştır. Kendisi, daha sonra bu süreçteki tavrından dolayı kamuoyu önünde, toplumdan özür dilemiştir. Yaşanan süreç, ilimizde siyasetin çirkin yüzünü ve AKP teşkilatının seçim kazanabilmek için ortaya koyduğu çaresizliği göstermektedir.”