Medine Çam’ın hem yazıp hem de oynadığı tek perdelik komedi oyunu “İnsan Merak Ediyor” İstanbul’da seyircisi ile buluşmaya hazırlanıyor. 17 Nisan Pazartesi 20:30’da Caddebostan Kültür Merkezi’nde sahnelenecek oyun hakkında konuşan Medine Çam, “Kadın olmanın sadece dertlenilecek yanlarını değil, kutlanacak yanlarını da göreceğiz bu oyunda” diyor.

“İnsan Merak Ediyor” İstanbul’da seyircisiyle buluşmaya hazırlanıyor

Buse İlkin YERLİ

Tek perdelik komedi oyunu “İnsan Merak Ediyor” 17 Nisan Pazartesi günü İstanbul’da seyirci ile buluşmaya hazırlanıyor. Medine Çam’ın hem yazıp hem de oynadığı tek perdelik komedi oyunu Caddebostan Kültür Merkezi A Salonu'nda saat 20:30’da sahnelenecek olan Oyunu süpervizörlüğünü Cengiz Toraman üstleniyor.

Oyunu kaleme alan ve oynayan Medine Çam, “İnsan Merak Ediyor” hakkında şunları söyledi:

“Şimdi bir oyuncuyu sahnede hayal edin. Tek derdi hayali olan mesleğini hakkıyla yapabilmek. Kadınlığa ve erkekliğe dair alışılmış düşünceleri sorguluyor, seyircisi ile beraber düşünüyor. Ağlanacak hallerine gülüyorlar. Tam olarak durum bu. Madem durum trajik, bari trajikomik anlatalım. İlk kadın Havva da dertli onun torununun torununun… torunu Hatice’de. Ama kadın olmanın sadece dertlenilecek yanlarını değil, kutlanacak yanlarını da göreceğiz bu oyunda”

insan-merak-ediyor-istanbul-da-seyircisiyle-bulusmaya-hazirlaniyor-1148918-1.

17 Nisan’da İstanbul’da sergilenecek olan oyun, 19 Nisan Çarşamba Kocaeli’de, 4 Mayıs Perşembe günü ise İzmir’de sahnelenecek.

Oyunun tanıtım yazısından...

"Bir 'oynayan insan'ın kendisini sahnede hayal etmesiyle başlar oyunumuz. Hayal etmesi bedava. Ama kendi zihninin içinde hayal kurarken bile özgür değildir oynayan insan. Üzerine yığılan roller, etiketler babaanne yorganı gibi çökmüştür göğüs kafesine. Ancak merak ettiğinde ferahlar, bir de güldüğünde. Havva'yı merak eder, Hatice'yi de. Şimdi size hikayeler anlatacağım merak edelim, gülelim diye. Havalansın babaanne yorganları, uçan halılara dönsün Binbir gece değilse de masalımız, hiç değilse bir saat sürsün."

Yazan-Yöneten: Medine Çam

Süpervizör: Cengiz Toraman

Afiş Tasarım: Melike Güler

Dekor Realizasyon: M. Serkan Koçak

Kostüm: Şükran Vilken

Asistan: Ece Şahin, Tuğba Kırmızı, İlayda Yılmaz

Işık-Ses Kumanda: Nilay Başaran

Süresi: Tek perde/ 60 dakika