Kobani Davası’nın 3 gün sürecek 24’üncü duruşmasında konuşan Demirtaş, dava heyeti için “Bariz AKP-MHP faaliyeti yürütüyorsunuz. Hukuk, adalet ve insani hassasiyeti olan bir heyet değilsiniz” dedi.

İnsani hassasiyetiniz yok
Fotoğraf: MA

Haber Merkezi

Kobani Davası’nda mütalaanın 14 Mayıs seçimlerine hazırlık olduğunu belirten HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Seçime 33 gün kala o kürsüden seçime müdahale etmenize sessiz kalmayacağız. Halkımızı bu faşist iktidarı sandığa gömmeye davet ediyoruz” dedi.

HDP eski Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş başta olmak üzere 17 tutuklu 108 ismin yargılandığı Kobani Davası’nın 24’ncü duruşmasının 1’nci oturumu Sincan Cezaevi Kampusu’nda görüldü. Ankara 22’nci Ağır Ceza Mahkemesi heyeti tarafından görülen davanın duruşmasına Sincan Kadın Kapalı Cezaevinde bulunun siyasetçilerin bir kısmı gelirken, farklı cezaevinde bulunan siyasetçiler duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılılığıyla katıldı.

Duruşmada söz alan HDP eski Eş Genel Başkanı Demirtaş, mahkeme heyeti ve AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sert sözlerle yüklendi. Demirtaş, mütalaanın seçim ayarlı olduğunu dile getirerek “14 Mayıs’ta seçim yapılacak. HDP kapatma davası da Kobani Kumpas davasında da mütalaa seçime göre ayarlandı. Erdoğan grup toplantısında, ‘Ana muhalefet, ‘Demirtaş’ın suçu ne ki! Benim milletim üzerimdeki sorumluluğum çok büyük ve 14 Mayıs bu bakımdan büyük önem arz ediyor’ diyor. Astığım astık, kestiğim kestik, çaldığım düdük bir otorite ve yönetim biçimi, yargıya açıktan müdahale ediyor ve bunu pratikte gösteriyor” dedi.

ERDOĞAN AYM’Yİ AZARLADI

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın HDP’nin hazine yardımı bloke kararını kaldırılmasının ardından AYM üyelerini arayarak azarladığını aktaran Demirtaş, “AYM üyelerinin birçoğu bizzat Erdoğan tarafından arandıklarını ifade etti. AYM’yi arayıp azarlayan bir siyasetçi, Ankara 22’nci Ağır Ceza’yı arayıp neler söylemez ki” ifadelerini kullandı.

SİZ YARGIÇ DEĞİLSİNİZ

Mahkeme heyeti için “Siz yargıç değilsiniz, burası mahkeme değil. Cübbe giymiş olmanız durumu değiştirmez” diyen Demirtaş, şöyle konuştu: “Bariz AKP-MHP faaliyeti yürütüyorsunuz. Onların siyasi emellerine hizmet etmek için çabalıyorsunuz. Deprem günü ilk kez geçici olarak tahliye dilekçesi verdim. Canlarımız deprem altında karar vermeye tenezzül etmediniz. Bir hukuk hassasiyeti, adalet hassasiyeti olan heyeti geçtik insani hassasiyeti olan bir heyet değilsiniz. AKP seçim komisyonu olarak vereceğiniz kararı tanımıyoruz. AKP’nin siyasi heyetine karşı verecek sözümüz yoktur. Bu siyasi çalışmadır. Biz de çalışmamızı seçimde yapacağız.”