Instagram'dan 'stalker’ları üzecek değişiklik

En çok kullanılan sosyal medya platformlarından biri olan Instagram yeni bir özelliği devreye sokuyor. Kullanıcılar çok yakında takip etmedikleri Instagram hesaplarının paylaştığı fotoğrafların birçoğunu artık göremeyecek.

Geçtiğimiz haftalarda takip ettiğiniz kişilerin beğendiği, yorum yaptığı ve arkadaş olduğu kişileri görebildiğiniz Takip sekmesi platformdan kaldırılmıştı. Bunun sebebi olarak ise kullanıcıların aktivitelerinin her zaman görünür olmasını istemeyebilecekleri gösterilmişti.

Şirket, bu kez de kullanıcıların takip etmedikleri hesaplara 'bakma' sınırı getiriyor. Konuyla ilgili sürpriz bir açıklama yapan Facebook yönetimi, kullanıcıların iyi bir deneyim yaşamalarının istendiğini, toplumun bir parçası olmalarına yardımcı olmaya çalıştıklarını vurguladı.

Instagram'a yakın kaynaklar, hesabına giriş yapmamış kullanıcıların dışarıdan 'misafir' olarak hesaplara bakmasına sınırlama getirileceğine dikkat çekerken, hesabına bağlı olanlar için bir değişiklik olmayacak. Ancak bazı iddialara göre Instagram'da takip edilmeyen hesapların paylaştığı fotoğraflara hangi şartta olursa olsun bakılamayacak; sadece birkaç fotoğraf ekrana yansıyacak. Yani takip etme zorunlu hale gelecek.