Instagram, ünlü yönetmen Pedro Almodovar’ın yeni filmi “Madres Paralelas”ın posterini “çıplaklık” gerekçesiyle kaldırdığı için özür diledi. Posteri tasarlayan Javier Jaen, platformun "sansür" nedeniyle "utanması gerektiğini" söylemişti.

Instagram, film posterine uyguladığı sansür için özür diledi

DIŞ HABERLER SERVİSİ

Sosyal paylaşım sitesi Instagram, ünlü yönetmen Pedro Almodovar’ın yeni filmi “Madres Paralelas”ın posterini “çıplaklık” gerekçesiyle kaldırdığı için özür diledi.

BBC’de yer alan habere göre, Pedro Almodovar’ın yeni filmi “Madres Paralelas”ın posterinde bir damla süt çıkaran meme ucu görünmesi üzerine Instagram, fotoğrafı “çıplaklık” gerekçesiyle kaldırdı.

Madres Paralelas (Paralel Anneler) reklamını tasarlayan Javier Jaen, platformun "sansür" nedeniyle "utanması gerektiğini" söylemişti.

Sosyal medya platformu özür dilerken, Facebook, çıplaklık yasağında “açıkça sanatsal içerik” olduğu gerekçesiyle istisna uyguladı.

Facebook sözcüsü yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Başlangıçta çıplaklığa karşı kurallarımızı ihlal ettiği için bu görüntünün birkaç örneğini kaldırdık. Bununla birlikte, açık bir sanatsal bağlam olduğunda da yani belirli durumlarda çıplaklığa izin vermek için istisnalar yapıyoruz. Bu nedenle, Almodovar film afişini Instagram'da paylaşan gönderileri geri yükledik ve neden olduğu karışıklık için gerçekten özür dileriz."

Bazı sosyal medya kullanıcıları, orijinal yasağı hiçe sayarak afişi yaymıştı.

Jaen, bunu yapan herkese teşekkürlerini sundu ve ayrıca Almodovar'a ve El Deseo yapım şirketine "cesaretleri, dürüstlükleri ve özgürlükleri" için teşekkür etti.

Almodovar’ın yeni filmi 1 Eylül’de Venedik Film Festivali’nde seyirciyle buluşacak. Filmin başrollerinde Penelope Cruz da yer alıyor.

Geçen yıl da, mastektomi ile göğüslerini kaybetmiş kadın ve erkekler için dövmeler yapan bir güzellik terapistinin çalışmalarının fotoğraflarını Facebook reklamlarında yayınlaması durdurulmuştu.

Bir Facebook sözcüsü, sitenin bir sayfada veya profilde mastektomi sonrası areola dövmelerinin resimlerine izin verdiğini, ancak reklamlarda izin vermediğini söylemişti.