Instagram'ın yeni tasarımının ekran görüntüleri sızdırıldı

Sosyal ağ platformları arasında Instagram, şüphesiz en yavaş değişim geçiren uygulamalardan birisi. Öyle ki diğer platformlar gerçek hayatla ilişkili nesnelerin kullanımından vazgeçtiği halde Instagram simgesi halen kamera olarak kullanılmaya devam ediyor. Ancak uygulamadan gelen son ekran görüntüleri sosyal ağın değişim içerisinde olduğunu gözler önüne seriyor.

Hürriyet'te yeralan habere göre, bugün ortaya çıkan ekran görüntülerinden anlaşıldığı kadarıyla Instagram alışık olunan mavi ve turuncu renk ağırlıklı tasarımından vazgeçmek üzere. Yeni tasarımda ise siyah ve beyaz renkler hakim.

Anton Abramov isimli bir kişinin sızdırdığı ekran görüntülerine baktığımızda, yeni tasarımda beyaz arka plan kullanımı daha da artmış durumda. Uygulama içerisindeki ikon tasarımlarında da değişiklikler yapılmış.

Sızan görüntülerine bakıldığında karşımıza çıkan değişiklikler arasında, daire içerisinde yer alan kamera ikonunun dikdörtgen içerisine alındığı ve kameraya daha da fazla benzediğini söylemek mümkün. Bildirimler bölümü içerisinde bildirim sayısının da gösterildiği kalp baloncuğu şeklinde tasarlanmış.

Yeni Instagram tasarımının henüz ne zaman son kullanıcıya sunulacağı konusunda herhangi bir bilgi bulunmuyor. Ancak tasarım hayata geçerse daha modern görünüme sahip bir Instagram deneyimi olacağı bildiriliyor.

Öte yandan The Verge sitesinin aktardığına göre, yeni tasarım sürekli ve kısıtlı bir kullanıcı tarafından test edilmeye başlanmış. Testler bittiğinde ise sosyal ağ yetkilileri son kararlarını verecekler.