Instagram: Ne yaptın oğlum sen!

TİMUR AKKURT

Instagram kullanıcısıysanız baştan söyleyeyim, bu yazı çok ilgilinizi çekecek. Konumuz Instagram’ın telefon, tablet dışında da çalışmasına olanak tanıyan yöntemler.

Birinci metot Los Angeles’lı 17 yaşındaki Caleb Benn’den geliyor. Bu genç Instagram’ın öyle bir keyfini kaçırdı ki sormayın! Normalde bildiğiniz gibi Instagram sadece mobil cihazlardan kullanılabiliyor. Çünkü Instagram bunun dışında bir kullanıma izin vermiyor. Bu uyanık arkadaş yazdığı özel bir uygulama ile bunu mümkün hale getirdi. Üstelik bunu Apple mağazasınada yaklaşık 10TL’den satışa koydu. Şu an günde 1000 Dolar para kazanıyor.


Instagram önce çocuğa giderek; “Suç işliyorsun, kaldır uygulamayı marketten” dedi. Caleb Benn adlı korkusuz çocuktan “Hayır!” cevabını alınca soluğu Apple Market’te alan Instagram: “Bu uygulama yasa dışı, hemen kaldırın” dediyse de Apple Market’in cevabı net oldu: “Yoo bizim kontrolümüzden geçti. Gayet sağlıklı çalışıyor! Kaldırmamız için geçerli bir neden yok!” Boynu bükük Instagram, evinin yolunu tutar ve arada arkasına dönerek “Bu iş burada bitmedi, mahkemede hesaplaşacağız” der... Bütün bu hikayenin sonunda Caleb Benn günde 1000 Dolar kazanmaya devam ediyor. Uygulaması sayesinde sosyal medyada halk kahramanı oldu.

İŞTE O YÖNTEMLER
Doğru bilgi aktarmak adına uygulamayı 10 TL vererek satın aldım. Uygulama, çok basit, şatafatsız bir arayüze sahip, sorunsuz çalışıyor. Yakında kazandığı paralar sayesinde geliştirmeler yapacaktır. Hatta pek yakında uyanık bir yatırımcı satın bile alabilir. En büyük adayım işi sonlandırmak adına Instagram! Bu haberi yazmak için bir araştırma yapınca çok farklı bir yöntem daha keşfettim. Üstelik bedava! Biraz uğraştırıyor ama çok zor değil. Şimdi size adım adım görsellerle bu yöntemi anlatacağım. Bilgisayarınızdaki resimleri kendinize email atıp oradan Instagram’a yükleme canınızı sıkıyorsa buradan itibaren dikkatle takip edin derim.

Öncelikle Chrome tarayıcınızın olması şart. Birinci adımdan sonra Android mobil uygulamaları çalıştırmak için Chrome’un yeni yayınladığı ARC Welder uygulamasını indirmek gerekiyor. Buraya kadar tamamsanız, artık istediğiniz Android uygulamasını bilgisayarınızdan çalıştırabilirsiniz.

Şimdi işler biraz karışıyor. Bu adımlarda çok dikkatli olmanız gerek zira uygulamaların APK dediğimiz kurulum dosyalarını bulacağınız sitelerin bazıları güvenli olmayabilir. Güncel bir antivirüs yazılımız yoksa risk altında olabilirsiniz. Instagram’ın APK dosyasını Google’dan aratarak rahatlıkla bulabiliyorsunuz. İndirdiğiniz bu dosyayı bilgisayarınızda nereye kaydettiğinizi unutmayın. ARC Welder’i çalıştırın. İndirdiğiniz Instagram APK dosyasını açın. Seçenekleri tercihlerinize göre işaretleyin. Ben Tablet-Portrait olarak çalıştırdığımda sorunsuz açıldı. Keyifli kullanmalar...

İşin bir güzel tarafı tıpkı telefon, tabletinizde olduğu gibi tüm özelliklerini kullanabiliyorsunuz. İster kamera açın ister arşivinizden fotoğraf seçin. Filtreler, efektler hepsi çalışıyor. Küçük bir tüyo daha, bu yöntemle artık Android platformunda kullandığınız uygulamaları bilgisayarınızda da kullanabileceksiniz. APK’sını bulmak kaydıyla tabi ki!

Artık bunun üzerine evde durmayın bol bol fotoğraf çekin, dolaşın. Keyifli bir hafta sonu dilerim.