Türkiye'nin birçok köyünde olduğu gibi Koçcağız Mahallesi'nde de cep telefonu ve internet çekmiyor. Uzaktan eğitime katılmak zorunda olan öğrenciler telefon ve ders kitaplarıyla cami damına çıkıyor.

İnternet çekmeyen köyde öğrenciler cami damında ders yapıyor

Antep'in ilçe merkezine 9 kilometre uzaklıkta Amanos Dağları'nın eteklerinde yer alan Koccağız Mahallesi'nde bir grup öğrenci de evlerinde cep telefonun çekmemesi ve internet erişiminin olmamasından dolayı uzaktan eğimin evlerinden farklı bir yerde katılıyor. Mahallede yaşayanlar, sağlıklı internet erişimi için caminin damına çıkmak zorunda kalıyor.

Aralarında ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerinin de yer aldığı genç ve çocuklar derslerinden geri kalmamak için ilginç bir yol bularak mahallede internetin çektiği tek yer olan cami terasına çıkmaya başladı.

Ders saati gelen öğrenciler, ellerine aldıkları tablet ve cep telefonları ile çıktıkları terasta anlatılan canlı derslere katılım sağlıyor. Öğrenciler, kış gelmeden yaşanan internet sorununun çözüm bulmasını istiyorlar.

Her gün caminin damına çıkmak zorunda kaldıklarını belirten İslahiye Anadolu Lisesi 11 sınıf öğrencisi Ayşe Çetinkaya, "Evimizde internet erişimini sağlayamadığımız için, EBA ders saatlerinde mahalle camimizin damına çıkarak derslerimizi takip etmeye çalışıyorum. Kış ayları geldiğinde ise ne yapacağımızı bilemiyorum. Yetkililerden bu sorunumuzun çözülmesi için yardım talep ediyorum" dedi.

AA-DHA