Teknoloji devi Apple, yeni iPhone modellerini ve bir dizi yeni ürününü tanıtmaya hazırlanıyor. Şirket’in bugün yapacağı tanıtım etkinliğinde yeni tanıtılacak iPhone 12'nin ise 5G teknolojisiyle tanıtılması bekleniyor.

iPhone 12 bugün görücüye çıkıyor

ABD'li teknoloji şirketi Apple, bugün Kaliforniya'da bulunan Apple Park'ta Türkiye saatiyle 20.00'de düzenlenecek tanıtım etkinliğinde, yeni iPhone modellerini ve bir dizi yeni ürününü tanıtacak.

Tanıtım etkinliğinin davetiyesinde yer alan "Hi, speed" (Merhaba, hız) ifadeleri ise yeni tanıtılacak iPhone 12'nin 5G teknolojisiyle sunulacağına ilişkin bir işaret olarak değerlendiriliyor.

Tanıtılması beklenen diğer ürünlerin ise, kablosuz AirPods Studio kulaklıkları, anahtar ve çanta gibi eşyaların kolay bulunmasını sağlayacak Airtag ve airPods'u aynı anda şarj edebilen kablosuz şarj matı AirPower olması bekleniyor.

İPHONE MİNİ DE TANITILACAK

Piyasa uzmanlarına göre görece daha ucuz iPhone 11'lerin yerine iki iPhone 12 modeli piyasaya sürülecek. Buna göre, 'iPhone Mini' adındaki modelin ekranının 5.4 inç, iPhone 12'nin ekranının ise 6.1 inç olacağı belirtiliyor.

Öte yandan, üst segment iki modelin iPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max olarak adlandırılması bekleniyor. Pro versiyonlarındaki ekran boyutlarının ise şu şekilde olacağı belirtiliyor.